UČENIK SA POSEBNIM POTREBAMA MAKAZAMA UBO DEVOJČICU U ČELO! Roditelji se žale da MALTRETIRA đake i traže samo jedno!
Foto: Profimedia

škola iz Kaluđerice tražI rešenje

UČENIK SA POSEBNIM POTREBAMA MAKAZAMA UBO DEVOJČICU U ČELO! Roditelji se žale da MALTRETIRA đake i traže samo jedno!

Beograd -

U jednoj osnovnoj školi u Kaluđerici u četvrtak po podne učenik s posebnim potrebama je makazama za sečenje papira ubo u čelo devojčicu iz razreda!

Jedan zabrinuti roditelj je u mejlu dostavljenom redakciji Kurira naveo i da je dete veoma agresivno i da od samog početka školske godine svakodnevno maltretira vršnjake.

- Udara ih, gađa raznim predmetima i ometa nastavu, a sve je kulminiralo u četvrtak, kad je makazama ubo devojčicu - napisao je zabrinuti roditelj. Pored iznošenja ovog problema on navodi i da 30 roditelja namerava i da s decom dođu ispred škole i protestuju dok se ne reši ova situacija.

- Mi kao roditelji nemamo predrasude prema osobama s posebnim potrebama, ali da tridesetoro dece ne može da ide u školu zbog jednog učenika i da se oseća ugroženo nije u redu - piše u mejlu.

Kurir je juče kontaktirao s direktorom škole, koji je za naš list potvrdio da je u četvrtak u popodnevnoj smeni došlo do vršnjačkog nasilja:

- Dečak s posebnim potrebama je povredio devojčicu iz razreda. Učiteljica je saznavši za to obavestila školsku upravu, a mi smo obavestili i policiju i Ministarstvo prosvete. U ponedeljak ćemo imati sastanak na kome će zaposleni raspravljati o ovoj ozbiljnoj problematici.

Odmah smo obavestili i roditelje. Neki od njih su već kontaktirali sa školom, zabrinuti su zbog ovog problema, što je potpuno opravdano. Škola traži zakonsko rešenje u saradnji s ministarstvom, Centrom sa socijalni rad i državnim organima.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

04:57

VRŠNJAČKO NASILJE SVE SUROVIJE! Obradović upozorava: Društvene mreže su sve opasniji teren, uvod su u STVARNO MALTRETIRANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track