ŠTA SE SADA DEŠAVA SA SPLAVOM FRISTAJLER: Očekuje se da poptuno potone, evo i zašto! NE MOŽE MU SE NI PRIĆI
Foto: Nemanja Nikolić

ŠTA SE SADA DEŠAVA SA SPLAVOM FRISTAJLER: Očekuje se da poptuno potone, evo i zašto! NE MOŽE MU SE NI PRIĆI

Beograd -

Pešački mostić koji spaja splav Fristajler sa obalom pukao je, pa se očekuje da objekat potpuno potone.

Iako je prvobitno samo zadnji deo splava bio pod vodom, koji je zapravo prvi i počeo da tone, nakon pucanja mostića najverovatnije će i prednji deo biti potopljen, s obzirom da je voda krenula i u taj deo. Objektu je trenutno nemoguće prići.

Inače, menadžer D.V. (46) i direktor M.R. (51) splava "Fristajler" koji su uhapšeni, trenutno su na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio tokom dočeka Nove godine na ovom beogradskom splavu. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Freestyler, Fristajler, Splav Fristajler, potonuo splav, Vlasnici splava
foto: Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

Vlasnik Fristajlera državljanin Grčke M.L. (51) na saslušanju je izneo odbranu pred tužiocem gde je negirao delo koje mu se stavlja na teret. Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana. Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. M.L. je "Fristajler" otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.

Fristajler, vlasnik splava
foto: Nemanja Nikolić

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava, prenosi Beta.

(Kurir.rs/Blic, Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja