'DE STE BEOGRAĐANI, MAMICU VAM! Sarajlija otišao na čuveno mesto u centru Beograda, pa se razbesneo! Novi RAT NA MREŽAMA na pomolu
Foto: Nenad Kostić

rasprava

'DE STE BEOGRAĐANI, MAMICU VAM! Sarajlija otišao na čuveno mesto u centru Beograda, pa se razbesneo! Novi RAT NA MREŽAMA na pomolu

Beograd -

Za burek bi moglo da se kaže da je jedna od omiljene srpske hrane, a često se vodi rasprava da li je burek samo sa mesom ili i sa sirom, pa i sa drugim kombinacijama poput šunke i kačkavalja, ali i sa eurokremom.

Sada se na društvenoj mreži povela rasprava oko bureka sa mesom i objave jednog mladića iz Sarajeva.

Pekara Tripković
foto: Printscreen/Reddit

"De ste Beograđani, mamicu vam j****.

Iz Sarajeva sam

Danas sam prvi put probao burek s mesom u čuvenoj pekari na Slaviji

Ne mogu da verujem da ima ocenu 4.7 na Guglu i ogromnu popularnost.. Znači ne da je masan, već lije mast sa njega, fuj.

Nije se moglo pojesti kolko je loše. Falilo je i mesa al eto bio je kraj tepsije pa se to donekle može i opravdati", napisao je on u objavi na Reditu i tako pokrenuo lavinu komentara.

"Sad si uvredio jedan dobar deo Beograđana", napisao je korisnik ove mreže.

"Ne znam s mesom al sa kačkavaljem i šunkom im razbija koliko je dobar. Meni najbolji u Beogradu", jedan je od komentara.

"To je naprecenjeniji burek u Beogradu. Za četvrtinu bureka s mesom sam dao oko 350 dinara, bolje da sam giros ili obilčnu pljeskavicu pojeo", napisao je drugi korisnik Redita.

"Ali voli narod da je obimnije i masnije, nego za iste pare u drugoj pekari", "Slažem se da je dobar samo na glasu", "Ja sam skoro jeo kod njih, posle par godina. Drugi burek od onog koji ja pamtim, slažem se da je užasno masan. Stara slava", "Ja sam iz Bosne, ali živim u Srbiji. Kad mi se jede pita odem u Bosnu ili je napravim", pisali su na ovoj mreži dalje u komentarima.

Neki su dodali da više vole da naprave sami.

"Kada mi se jede burek ja ga sam napravim to jest više volim da napravim krompirušu ili da napravim pitu sa kačkavaljem i šunkom na primer i to je veoma lako napraviti", stoji u ovom komentaru.

Jedan korisnik ove mreže podsetio se svog iskustva i uporedio burek u Beogradu sa jednim koji je jeo u Smederevu.

"Kad već pričamo o bureku, poslednji put u Srbiji kad bejah, u Smederevu, štedeli su na siru kao Piroćanci, ali zato mast se cedi. Zapravo ne pamtim kad sam pojeo dobar burek, a da nije bio domaća radinost", otkrio je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track