DA LI TREBA VRATITI DOZVOLE ZA STANOVANJE U BEOGRADU? Objava na društvenim mrežama napravila haos među Beograđanima (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

bura

DA LI TREBA VRATITI DOZVOLE ZA STANOVANJE U BEOGRADU? Objava na društvenim mrežama napravila haos među Beograđanima (FOTO)

Beograd -

Dozvola za stanovanje u Beogradu s početka 20. veka deli se na mrežama kao interesantan podatak iz istorije - i nepogrešivo provocira žestoku raspravu u kojoj se mnogi osete prozvano.

Prvo se javljaju oni koji misle da "ovo pod hitno treba ponovo uvesti", dok neki traže "pre izdavanja dozvole obavezno psihijatrijski pregled" i "bonton stanovanja".

"Kada bi se ponovo uvelo, BG bi se sveo na 600 stanovnika", prognoziraju, dok drugi procenjuju da bi se "kupovale, kao i vozačke".

A onda kreće žestoka paljba...

"Kako vas nije sramota? To je samo slika toga kakav smo mi narod, došli dođoši koji bi da proteraju svoje dođoše, ja sam iz BG-a i niko mi ne smeta, ali mi se gadi ponašanje našeg naroda u bilo kakvom našem gradu".

"Najjači su mi ovi što pišu pod hitno uvesti, a 90 posto njih ne bi dobilo dozvolu za stanovanje u Begaljici, a ne u Beogradu. Verovatno su to isti oni sto pišu nije Beograd za svakoga".

"Nije problem u tome ko je odakle došao, i ko je koje vere i nacionalnosti; već šta je sa sobom doneo… Gde god da dođeš/odeš u bilo koji grad na svetu prilagođavaš se pravilima tog grada. Tako i u Beogradu je samo poenta bila prilagoditi se pravilima gradskog života, а ne donositi svoje navike i svoja pravila, i nametati ih ovom gradu".

"Pravi' Beograđani su uglavnom po svetu, u nekoj drugoj metropoli sa ostalim kulturama i narodima, svesni svoje različitosti. Iz komentara rođeni Beograđani imaju roditelje vanbeograđane, a po načinu ophođenja iz perioda sa slike verovatno poreklom kmetovi i zemljoradnici kao i većina nas uostalom. Pošto vidim da sve pršti od noblesa verovatno pravi Beograđanin zna da je ovaj grad još od vremena Singidunuma bio raskrsnica mnoštva kultura, običaja i različitih primesa. I samo je takav Beograd pravi i takav će uvek i biti koliko god vi bili ljuti na centralizaciju i primerom pokazali da se u suštini stidite svojih korena".

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja