JAVILI SU MI DA JE DOBILA SINČIĆA Policajac otkrio pozadinu JURNJAVE POD ROTACIJOM koja je oduševila Srbiju! OVAKO SE SVE ODIGRALO
Foto: Printscreen Facebook Serbia Live - Beograd

drama sa srećnim krajem

JAVILI SU MI DA JE DOBILA SINČIĆA Policajac otkrio pozadinu JURNJAVE POD ROTACIJOM koja je oduševila Srbiju! OVAKO SE SVE ODIGRALO

Beograd -

Fudbalski derbi Crvena zvezda - Partizan, u gradu je bila gužva, a trudnoj sestričini Milana iz Ripnja je svaki sekund bio bitan.

Baš kao i prošle godine, kada je pomogao trudnoj komšinici da što pre stigne do porodilišta uz asistenciju policije koja ga je pratila do GAK Narodni front u Beogradu.

Sinoć se Milan našao u identičnoj situaciji, ali se radilo o njegovoj sestričini.

Ostao je u šoku jer je isti policajac bio u smeni kao i prethodnog puta, baš u trenucima kada je u gradu bila ogromna gužva zbog derbija. Reč je o Bobanu Azanjcu, pomoćniku vođe smene dežurne službe Uprave saobraćajne policije za Grad Beograd.

- Pošto je sestričina dobila jake bolove, majka i ja smo je stavili u auto i krenuli ka Narodnom frontu. U vožnji sam pozvao policiju jer sam znao da je derbi i da su velike gužve - priča Milan za Telegraf.

Policajac Boban Azanjac kaže da su i on i njegove kolege takođe ostali u šoku s obzirom na to da im se javio isti čovek za pratnju zbog trudnice.

- Nisam ja bio u toj pratnji, ali sam sve organizovao. Slučajnost, eto, desilo se da nas je isti čovek i pre godinu i po dana pozvao zbog trudne komšinice, i isto je u gradu bila gužva. Hvala Bogu, i tada je sve prošlo kako treba - rekao je Azanjac.

Radio je noćnu smenu od 19 časova, a odmah pošto ju je preuzeo stigao je i poziv od Milana. U 19.17 časova.

- Pitao je da vozi malo brže, međutim, rekao sam mu da ću ili da pošaljem Hitnu pomoć ili patrolu. Pošto je bila gužva, smatrao sam da je bolje da pošaljem patrolu. Ona ga je sačekala kod "Laste" na auto-putu i sprovela do GAK "Narodni front". Sinoć je baš bila gužva u gradu, bila je utakmica, i hvala Bogu sve je prošlo kako treba. Javili su mi da je njegova sestričina dobila sinčića, to je najbitnije u celoj priči, da je sve prošlo kako treba, da su i porodilja i beba dobro - priča Azanjac.

Policija, Saobraćajna Policija
foto: S.U., Ilustracija

On kaže da su ovakvi pozivi građana za pomoć česti.

- Pogotovo kada su ovakve gužve u gradu kao što je bio u petak uveče slučaj. Ali, radimo selekciju. Svakom izađemo u susret, pomognemo, ali postoji procedura koja mora da se ispuni na kraju te kompletne akcije - uzimaju se podaci i od vozača, doktora, proveravamo da li je to stvarno tako, upravo da ne bi bilo poziva stalno, pogotovo sada kada su kamere na sve strane. Međutim, kada su u pitanju trudnica, dete, spasavanje života, bilo ko od nas bi postupio kao što sam ja - poručio je Azanjac.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track