RAZBESNELA IH ŠOK STAVKA NA RAČUNU IZ RESTORANA! Jaje na pici mu naplatili posebno, evo za koliko su ga opelješili (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Shutterstock, Ilustracija

kakva strategija

RAZBESNELA IH ŠOK STAVKA NA RAČUNU IZ RESTORANA! Jaje na pici mu naplatili posebno, evo za koliko su ga opelješili (FOTO)

Beograd -

Kada krenemo u kupovinu, banku, restoran na tehnički pregled ili putovanje, svuda nas vrebaju ili skrivenu troškovi ili neplanirane naknade.

Taman odredite koliko želite da potrošite na večeru, kad ono uvek prođete gore nego što i zamislite. I uvek je to baš tako, jer nije neuobičajena pojava da goste ugostiteljskih objekata širom Srbije razbesne cene koje gotovo uvek budu u neskladu, pa u nameri da saznaju da li su prevareni, često posegnu za javnom diskusijom koja rezultira baš onako kako nije želela nijedna strana.

Obično su na kraju svi oštećeni, a najviše "džep potrošača".

Iako je većina građana spremna da plati koji dinar više za dobar i kvalitetan proizvod dodatno nezadovoljstvo izazaziva činjenica da nas restorani gotovo uvek "prevare na foru".

I uvek se iznova začudimo i gotovo nikada ne ostanemo ravnodušni. Ovoga puta je u nama ove "emocije" probudio jedan popularan restoran u Beogradu, usred Vračara, koji je odredio cenu jaja na pici koja je, pa malo je reći, neverovatna!

račun, restoran
foto: Privatna arhiva

Naime, kako se može videti na računu, gosti su naručili dve pice koje koštaju 1.500 dinara, dok je cena jaja kao dodatka po komadu iznosila 150 dinara. Da, dobro ste pročitali!

Raspon cena

Odmah se postavlja pitanje, kojom računicom je određeno da razmera u cenama bude takva da cela pica sa svim potrebnim sastojcima košta 1.500 dinara, a da u isto vreme dva jajeta koštaju čak 300 dinara!

Pri samo jednom pogledu uočićete nesklad koji vlada na računu. Za flašicu soka platićete 290 dinara, dok ćete za 10 dinara više dobiti dva jajeta na pici.

Prema pojedinim proračunima, na sitne svakodnevne naknade mesečno se potroši više hiljada dinara, jer u trenucima nepažnje i užurbane svakodnevnice ni ne stignemo da percipiramo šta nam se "servira".

Iako će reći da to nije mnogo, već da je to apsolutno regularna i normalna stvar, uvek treba imati na umu da mi oduzimamo, a ugostitelji sabiraju.

Da li ste se i vi nekada našli u ovakvoj situaciji?

Kurir.rs/V.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track