Štrajk upozorenja glumaca Ateljea 212

Nezadovoljni upravnikom

Štrajk upozorenja glumaca Ateljea 212

Beograd -
Ako osnivač "Ateljea" - Skupština Beograda, ne odgovori na njihov zahtev do kraja meseca, od 1. oktobra obustaviti rad

BEOGRAD - Glumci "Ateljea 212" održali su jednosatni štrajk upozorenja sa zahtevom za smenu upravnika tog teatra Kokana Mladenovića.Veći deo glumačkog ansambla - 25 od 35 članova, koji je potpisao zahtev za smenu Mladenovića, okupio se u foajeu pozorišta u 20 sati, u vreme kada je trebalo da počne prva predstava u novoj sezoni.

Ta predstava, "Ratna kuhinja", pomerena je za 21 sat.Glumci su najavili da će, ako osnivač "Ateljea" - Skupština Beograda, ne odgovori na njihov zahtev do kraja meseca, od 1. oktobra obustaviti rad.Upravnik Mladenović nije dana sbio dostupan za komentar, niti je viđen u pozorištu.

Glumica Gorica Popović izrazila je nadu da će štrajk upozorenja u Ateljeu 212 izazvati reakciju, odnosno smenu upravnika tog teatra Kokana Mladenovića.

"Zato smo se i odlučili za ovaj drastični korak koji nije zabeležen u istoriji pozorišta Atelje 212", rekla je ona tokom jednočasovnog štrajka upozorenja koji je organizovan u foajeu ovog pozorišta uoči početka prve predstave u novoj sezoni.

"Svesni smo da je to možda nepopularan način, ali mi smo sve zakonski organizovali i nadamo se odgovoru, nadamo se ispunjenju našeg zahteva", naglasila je Popovićeva, koja je i član Upravnog odbora Ateljea.

Upravni odbor je podržao zahtev glumaca i uputio ga osnivaču - Skupštini Beograda još u junu, pred kraj prethodne sezone.

Na pitanje šta misli zašto Gradska skupština još ništa nije preduzela, Popovićeva je odgovorila da su i glumci potpuno svesni naše društvene situacije.

"Tu su bili izbori, svašta se desavalo. Još uvek je naša stvarnost turbulentna. Međutim, smatram da treba poći od konkretnih stvari i rešavati probleme, ne odlagati ih. Mi smo dali rok, do nove sezone, ali čitavo leto odgovora nije bilo. Pretpostavljam da ćemo sada ovom akcijom nekako valjda izmoliti taj odgovor", izjavila je ona.

Popovićeva je ponovila da će, ako ni do kraja ovog meseca ne bude ispunjen zahtev glumaca, oni od 1. oktobra obustaviti rad, odnosno neće igrati predstave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track