NACIONALNI DAN ITALIJE OBELEŽEN U BEOGRADU: Svečani prijem održan u rezidenciji ambasadora
Foto: Goran Zlatković

NACIONALNI DAN ITALIJE OBELEŽEN U BEOGRADU: Svečani prijem održan u rezidenciji ambasadora

Beograd -

U petak 2. juna u rezidenciji ambasadora Italije u Srbiji, Nj.E. Luke Gorija tradicionalno je obeležen Dan Republike Italije.

Događaju su prisustvovali predsednica Vlade Ana Brnabić, brojni ministri, predstavnici domaćih i međunarodnih institucija, kao I predstvnici iz sveta biznisa, kulture i sporta.

Svečani prijem je bio i prilika da se prikaže "Made in Italy". Gosti su mogli da uživaju u automobilskom dizajnu, oldtajmerima, italijanskoj kuhinji I kulturi. Predstavljena je i izložba fotografija "Roma Eterna Promozione", posvećene kandidaturi grada za domaćina Ekspo 2030, koja je priređena u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda.

Kompletan ugođaj svojim muzičkim nastupima uveličali su Anđela Kasijani, Matija Zanata i gudački kvartet "Pandora Quartet" koji su uživo izveli državne himne.

Ambasador Gori je u svom obraćanju između ostalog rekao da je u poslednjih godinu dana prijateljstvo između Srbije i Italije ojačalo na svim nivoima kao i da će Italija i dalje da nastavi da daje svoj doprinos očuvanju mira i bezbednosti na Balkanu.

Praznik 2. jun je veoma važan za Italijane, jer obeležava momenat u kome je Italija obnovila svoj nacionalni identitet nakon tragedije Drugog svetskog rata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track