REBALANS BG BUDŽETA ZBOG BESPLATNIH UDŽBENIKA: Od 1. septembra beogradski državni vrtići biće potpuno besplatni!
Foto: Beta/Beoinfo

na sednici 20. juna

REBALANS BG BUDŽETA ZBOG BESPLATNIH UDŽBENIKA: Od 1. septembra beogradski državni vrtići biće potpuno besplatni!

Beograd -

Nikodijević je najavio i da će od 1. septembra i beogradski državni vrtići biti u potpunosti besplatni

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će na sednici 20. juna pred odbornicima biti rebalans budžeta grada za ovu godinu na osnovu kojeg su obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i udžbenike za osnovce i srednjoškolce u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju grada, Nikodijević je istakao da će nadležno ministarstvo od svih škola sakupiti podatke o udžbenicima i proslediti ih gradu Beogradu, koji će na osnovu dobijenih podataka kupovati komplete udžbenika.

Nikodijević je najavio i da će od 1. septembra i beogradski državni vrtići biti u potpunosti besplatni.

"Kada je reč o ceni u privatnim predškolskim ustanovama, grad će u potpunosti subvencionisati ekonomsku cenu vrtića, a razlika u ceni zavisiće od kvaliteta usluge i pružanja dodatnih usluga i organizovanja aktivnosti za mališane", rekao je Nikodijević za televiziju Prva.

On je dodao da je plan da se nekoliko škola u gradu rekonstruiše, pre svega Trgovačka škola, zatim i Osnovna škola "Oslobodioci Beograda".

U planu je i izgradnja multifunkcionalnog objekta u Ovči, u okviru kojeg će biti predškolska ustanova i centralna kuhinja koja će snabdevati sve objekte predškolske ustanove na Paliluli na levoj obeli Dunava.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track