U POŽARU U BORČI IZGORELO 6.000 EVRA: Vatra buknula u šupi, vlasnica tvrdi da ne zna što! Planula i komšijina kuća, on BESAN
Ilustracija, Foto: Ana Paunković, Ilustracija

U POŽARU U BORČI IZGORELO 6.000 EVRA: Vatra buknula u šupi, vlasnica tvrdi da ne zna što! Planula i komšijina kuća, on BESAN

Beograd -

Vlasnica šupe u Borči, u kojoj je sinoć izbio požar, izjavila je da ne zna šta je moglo da se zapali jer u objektu nema struje, dok vlasnik kuće na koju se požar proširio tvrdi da je tu skladišteni benzin i pesticidi.

- Ja ne znam odakle je krenula vatra, komšije su mi javile da šupa gori, ali u mojoj šupi nema struje, tako da ne znam šta je moglo da se zapali - kaže Božana, vlasnica šupe.

U šupi bili benzin i pesticidi

S druge strane, Dejan Đ, komšija i vlasnik kuće koja je izgorela, kaže da se u šupi nalazio benzin i pesticidi koji su zapaljivi, kao i da su im navodno i vatrogasci rekli da je to uzrok požara.

- Ne znam da li se zapalilo od vrućine ili je komšinica pekla paprike pa je od toga ostalo vruće. Šupom je ušla u naše dvorište. Mi smo urgirali da se ona skloni, ali od toga nije ništa bilo. Ja sam noćas slučajno video da šupa gori. Krenuo sam u toalet i kroz prozor video plamen - priča Dejan, vlasnik kuće.

U kući, u kojoj inače živi njegova majka, te noći, srećom nikog nije bilo. Dejan je odmah isključio struju u kući i pokušao da kofama vode obuzda vatru u šupi dok ne dođu vatrogasci koje je odmah pozvao. Ipak, nije uspeo, i vatra se proširila na kuću, koja je u potpunosti izgorela.

Izgorelo 6.000 evra kapare za plac

- Srećom, majka nije bila tu, spavala je kod sestre, čuvala je decu. Šupom se ušlo u naše dvorište, stajala je maltene ispod krova kuće. U šupi je čuvala pesticide za prskanje voća, ne znam šta je sve još bilo unutra. Sve je izgorelo. Majka je u kući držala 6.000 evra koje je dobila kao kaparu za plac. Ko će to da vrati? - dodaje.

Iz vatre je, kako kaže, uspeo da spasi samo album sa starim fotografijama, kako bi mu ostala uspomena na oca. Sve njegove uspomene iz detinjstva nepovratno su izgubljene.

- Vatrogasci su morali da razvaljuju kapiju kod komšinice kako bi prišli šupi i kući, jer se ona nalazi u dvorištu, iza druge kuće. Šupa je napravljena od starih dasaka, ko zna koliko su one suve, to lako plane. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da nisam odmah isključio struju, a lako je preko drveća vatra mogla da zahvati i još jednu kuću koja se nalazi iza - objašnjava Dejan.

A kući popravke nema. Od krova su ostale samo grede. Iz prostorije koja je nekada bila kupatilo šiklja voda. Svaki komad nameštaja ugljenisan je do neprepoznatljivosti. Sve što je spaseno je nekoliko uspomena i komada odeće.

Podsećamo, sinoć oko 3.30 došlo je do požara u Borči kada se zapalila šupa sa koje se plamen preneo na kuću od 60 metara kvadratnih. Oba objekta izgorela su u potpunosti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track