MUP ODMAH POSLAO HELIKOPTER U POTRAGU, LETELICA LOCIRANA ZA MANJE OD 10 MINUTA Nađeno telo pilota, ovako izgleda avion koji je pao
Foto: Youtube Printscreen/Tango Six

pad aviona u batajnici

MUP ODMAH POSLAO HELIKOPTER U POTRAGU, LETELICA LOCIRANA ZA MANJE OD 10 MINUTA Nađeno telo pilota, ovako izgleda avion koji je pao

Beograd -

Ultralaki avion Esqual VM-1C srušio se pre sat i po nakon poletanja sa aerodroma „13. maj“ kod Zemun polja.

Kako Tango Six saznaje, pilot letelice je poginuo.

Nesreća se dogodila nedaleko od poletno-sletne staze aerodroma nakon faze poletanja. U dvosedu se nalazio samo pilot.

Nađeno telo pilota

Telo jedne osobe nađeno je u kukuruzištu kod Batajnice gde se srušio avion, objavio je Telegraf. Nezvanično, pilot je prethodno zatražio pomoć. On je, navodno, rekao da mu ne rade komande i to svega nakon pet minuta od poletanja. Policija je prijavu dobila u 12.15 sati. U toku je gašenje požara.

Esqual VM C1, avion, sportski avion, ultralaki avion
foto: Youtube Printscreen/Tango Six

Odmah nakon nesreće, odnosno gubitka kontakta sa letelicom Spasilačko-koordinacioni centar Direktorata civilnog vazduhoplovstva uzbunio je Helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije koja je poslala dežurni helikopter u pretragu. Letelica je locirana za manje od 10 minuta.

Šta se događalo kad je policiji prijavljena nesreća u 12.10 sati

Avion se srušio u blizini auto-puta, kod skretanja za Batajnicu. Pao je na području Batajnice oko podneva, a policiji je oko 12.10 prijavljena nesreća, potvrđeno je FoNetu u Birou za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Avion je pao na vrlo nepristupačno područje, javljeno je da se vidi dim, a na teren su upućeni policija, hitna pomoć i vatrogasci i tek kad požar bude ugašen imaćemo više informacija, rečeno je u Birou.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen/Tango Six

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nije se oglasio, a u Centru za istraživanje nesreća genciji FoNet je rečeno da su "ekipe upućene na teren". Hitna pomoć, koja je uputila svoje lekarske timove na mesto nesreće, za sada "nema povrtanih informacija".

Nedaleko od mesta pada aviona je aerodrom "13. maj" i centar za obuku pilota ultralakih vazduhoplova, ali od zvaničnika aerodroma FoNet nije mogao dobiti informaciju da li je avion poleteo sa njihovog uzletišta ili ne.

Kurir.rs/Tangosix/Telegraf/Beta

Bonus video:

00:30

TRAGEDIJA! ŽENU STIGLA VATRA NA PAR METARA OD MORA: Još jedna žrtva požara u Grčkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track