PLAFON PAO NA DETE U ZEMUNU, KO JE KRIV? Stavrić: Stanari moraju da prate šta im se dešava u zgradi, OVO JE POSTUPAK
Foto: Kurir TV

kurir tv

PLAFON PAO NA DETE U ZEMUNU, KO JE KRIV? Stavrić: Stanari moraju da prate šta im se dešava u zgradi, OVO JE POSTUPAK

Beograd -

Desetogodišnji dečak zadobio je lakše telesne povrede, kada se na njega obrušio deo fasade sa zgrade u ulici Milana Uzelca u Zemunu.

Sve se dogodilo u trenutku dok je dečak vozio bicikl. Ovo nije prvi put da se u poslednjih nekoliko meseci obruše delovi fasade i da pored materijalne štete, dovedu u pitanje i život građana.

Više informacije otkrila je novinarka Kurir TV Slađana Nedeljković koja je bila na licu mesta gde se nezgoda i dogodila.

- Upravnik zgrade bi trebalo svaki dan da ode u obilazak, proveri ima li nečeg neuobičajenog i o tome obavesti nekog. Ali ovde je više odgovoran izvođač radova - rekao je Božidar Stavrić, upravnik Stambene zajednice "Geneks kula".

Božidar Stavrić
foto: Kurir TV

Nedavne superćelisje oluje takođe su pokazale da neke fasade nisu bezbedne.

- Javno stambeno preduzeće i sektor za vanredne situacije ako je nešto hitno su adrese od kojih treba tražiti pomoć. Mi smo imali situaciju gde je deo reklame pao zbog oluje sa zgrade i polomio neke prozore - kaže Stavrić.

Za kraj je dao savet svim stanarima kako da preduprede ovakve nezgode.

- Najbolje da stanari obrate pažnju šta i se dešava u zgradi i obaveste upravnika - zaključio je Stavrić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja