NEZAPAMĆENO! SVEKRVA IZ VRČINA O KOJOJ PRIČA SRBIJA: Sinu i snajki za venčanje poklonila grobna mesta?!
Foto: Shutterstock

UMESTO AMBASADOR ĆEBETA

NEZAPAMĆENO! SVEKRVA IZ VRČINA O KOJOJ PRIČA SRBIJA: Sinu i snajki za venčanje poklonila grobna mesta?!

Beograd -

Tema o kojoj se i dan-danas priča u familiji, budući da je ovo prava retkost

Kažu da je za sve roditelje najradosniji dan kada udaju ili žene svoju decu, a potom onaj kada dobiju unučiće. Jedna svekrva iz Vrčina, odlučila je da pokaže koliko je "srećna" i "zadovoljna" snajkom, te joj je kupila grobno mesto, ali ne samo njoj već i sinu... možda je želela da ga kazni zbog odabira snajke?

Nesvakidašnji poklon dobio je par iz Vrčina, pre 30 godina, i to baš kada su odlučili da krenu u zajednički život. Od majke i svekrve, dobili su skup poklon - pa kako drugačije, pa "nije majka dugme, za svoje - samo najbolje".

mladenci, groblje
foto: Shutterstock

- Tačno tako, mojom roditeljima je baba kupila grobna mesta kao svadbeni poklon, a potom je odlučila da kupi još dva mesta u Vrčinu, za nju i dedu. Ja sam za to saznao mnogo godina kasnije, prvo sam se šokirao, a danas se smejem, jer zamislite sklop ličnosti moje babe koja je grobna mesta poklonila..... sve vam je jasno - priča Pavle iz Beograda za Telegraf.

Nažalost, baba je džaba davala novac za snaju, jer sin se razveo.

mladenci, groblje
foto: Shutterstock

- Baba nije ni slutila da će njena investicija biti promašena, nakon 16 godina braka roditelji su mi se razveli, a jedno grobno mesto je ostalo višak, pa sad ne znamo gde ćemo s njim... Bože me oprosti, naći će se već neko da ga popuni - priča kroz smeh.

Kako kaže, rodbina i prijatelji nisu mogli da veruju da je baba izabrala tako skup, a "mračan" poklon, a to je tema o kojoj se i dan-danas priča u familiji, budući da ne znaju nikog ko je dobio nešto slično za venčanje.

- Uvek se smejemo kada se dotaknemo te teme, "ludilo mozga". Babi je sve to bilo jako stresno dok je bila živa, jer je ostalo mesto viška, a onda se pomirila s tim. Stalno sam joj govorio da će njoj biti bolje, imaće komoditet kad umre, ali se ljutila na te komentare...pitam se što - kaže Pavle..

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track