Premijera na sceni za mlade DKCB-a
Foto: Print

Premijera na sceni za mlade DKCB-a

Beograd -
Uloge tumače Bojana Kovačević i Ivan Zarić. Kostim je osmislila Sandra Bugarin Jevtović, scenografiju Zorica Svetličić Gregorić, koreografiju Ivana Tabori Obradović, a video i muziku Milan Jakonić i reditelj Petrović

BEOGRAD - Na sceni za mlade Dečjeg kulturnog centra Beograda (DKCB), koja je počela da radi prošle godine, postavlja se pozorišna predstava neobičnog naslova "Ja sam muškarac, mnogo sam pametan, a ovo društvo ništa ne valja".

Tekst Ane Rodić u režiji Milutina Petrovića biće premijerno izveden 28. septembra uveče na Maloj sceni DKCB-a.

Uloge tumače Bojana Kovačević i Ivan Zarić. Kostim je osmislila Sandra Bugarin Jevtović, scenografiju Zorica Svetličić Gregorić, koreografiju Ivana Tabori Obradović, a video i muziku Milan Jakonić i reditelj Petrović.

"Četiri slike, četiri savremena razgovora koje junakinja vodi sa najboljom drugaricom, bratom, malim sinom i momkom ispresecane su video zapisima. Savremena, aktuelna i antipolitična, ova predstava je jasan otisak današnjeg vremena", navodi se u najavi.

Reditelj ističe da "savremeni pisci ostavljaju trag o sebi i ljudima sa kojima žive, njihovo nije da preturaju po kontejnerima klasike".

"O drami savremenog čoveka se ne uči u školama, te drame se dešavaju sada i imaju formu "živog" televizijskog prenosa" , kaže Petrović.

Ova autorska ekipa pokušava da "oživi naizgled sitne, nevažne, tradicionalistički gledano plitke i od visoke kuture potpuno prokažene misli i dileme, pameti i pogreške, razumevanja i zbunjenosti jedne Ane, takođe i njene drugarice, brata, sina i ljubavnika".

"Za mene, to je skica one prave drame današnjeg čoveka, priča o sudbini celog jednog "naroda" pod okupacijom civilizacije koju je Ana Rodić tako elegantno nazvala "Ja sam muškarac, mnogo sam pametan, a ovo društvo ništa ne valja...", izjavio je Petrović.

Ana Rodić je autor knjiga "Momci iz kraja", "Sebi samoj", "Korenje" i "Lisice", kao i scenarista televizijske serije "Lisice".

Petrović je reditelj filmova "Zemlja istine slobode i ljubavi", "Jug Jugoistok", "Agi i Ema", kao i pozorišne predstave "Trinidad".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track