ŠAPIĆ: U naselju Šangaj 1.800 domaćinstava biće priključeno na vodovod (FOTO)
Foto: Beoinfo

Predsednik privremenog organa Beograda

ŠAPIĆ: U naselju Šangaj 1.800 domaćinstava biće priključeno na vodovod (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik privremenog organa BeogradaAleksandar Šapić danas je izjavio da će do kraja novembra u beogradskom naselju Šangaj kod Batajnice oko 1.800 domaćinstava biti priključeno na novu vodovodnu mrežu.

"Prvobitni plan bio je da 1.000 domaćinstava bude priključeno, ali je taj broj onda povećan na 1.500 i na kraju smo došli do ove brojke od 1.800", kazao je Šapić novinarima. Radovi na vodovodnoj mreži u naselju Šangaj počeli su u februaru ove godine i koštaju 320 miliona dinara.

Odbornik Skupštine Grada iz odborničke grupe "Moramo" Milan Ljutovac nakon je pitao zašto u Batajnici često bez najave nestaju struja i voda, a ;Šapić je odgovorio da će proveriti o čemu se radi.

O kružnim tokovima

Kružni tokovi umesto raskrsnica sa semaforima gradiće se na potezu od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinov most, a u cilju ubrzanja protoka saobraćaja i oslobađanja „uskog grla”, najavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska batajničkog naselja Šangaj u opštini Zemun.

– Na čitavom tom potezu stvaraju se ogromni „čepovi” zbog čega se trenutno rade projekti za kružne tokove. Saobraćajno rasterećenje tog poteza mnogo će značiti stanovnicima opštine Zemun i ljudima koji žive na levoj obali Dunava, u naseljima Ovča, Borča i Krnjača, ali generalno i svim sugrađanima. Opština Zemun i ovaj deo Novog Beograda najbolji su primer na kojem možemo da pokažemo kako kružni tokovi mogu kvalitetno da poboljšaju protok saobraćaja u našem gradu – rekao je Šapić, koji očekuje da će tokom iduće godine biti završeni radovi.

1 / 8 Foto: Beoinfo

On je dodao da odavno u Evropi postoji takav standard sa kružnim tokovima.

– To bi značajno ubrzalo saobraćaj u tom delu Zemuna, a posebno bi doprinelo naselju Batajnica koje se nalazi na kraju tog puta, ali i svim propratnim naseljima. Na ovaj način praktično bismo dobili neki oblik zaobilaznice, gde bi bilo moguće direktno isključenje sa auto-puta, što bi značilo i bolju povezanost sa Novim Beogradom i Zemunom. Deonica od Kvantaške pijace do Pupinovog mosta nije preterano dugačka, ali je izuzetno frekventna jer tuda prolazi veliki broj ljudi, a izgradnjom kružnih tokova ljudima bi se na dnevnom nivou omogućio znatno kvalitetniji život – rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić, naselje Šangaj
foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, drugi projekat na kojem se radi jeste Batajnički drum, od Pupinovog mosta ka auto-putu, u dužini od oko osam kilometara.

– Planirano je da saobraćajnica čitavom dužinom dobije po dve trake u oba smera, ali i da se raskrsnice pretvore u kružne tokove, jer su analize pokazale da je to moguće – rekao je Šapić.

Kurir.rs/Beta/Beoinfo

Bonus video:

16:49

ŠAPIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Otkrio više o NOVIM POGODNOSTIMA za građane, vrtićima, javnom prevozu, ali i bezbednosti dece

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track