ŠIRE SE KAPACITETI U BEOGRADU! PRESTONICA DOBIJA OSAM NOVIH VRTIĆA!: Evo gde se grade i kada kreću prijave za UPIS!
Foto: Shutterstock

Ulaganje u najmlađe

ŠIRE SE KAPACITETI U BEOGRADU! PRESTONICA DOBIJA OSAM NOVIH VRTIĆA!: Evo gde se grade i kada kreću prijave za UPIS!

Beograd -

Prijave za upis dece u predškolske ustanove ciji je osnivač Grad Beogradu biće otvorene u aprilu, a, kako za Kurir kaže Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, ove godine se očekuje i proširenje kapaciteta jer je u toku izgradnja čak osam novih vrtića.

Aleksandra Čamagić
foto: Beta

- U toku je gradnja velikog vrtića u Borči, koji će biti kapaciteta za 270 dece, a svi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine. Gradi se i vrtić u Ovči kapaciteta za 140 dece, u kojem će biti i centralna kuhinja, a ovaj vrtić će biti završen tokom leta. Za nekoliko dana otvorićemo jedan u mestu Zuce, u bivšoj mesnoj zajednici, koji će moći da primi oko 60 mališana. U Umčarima, u staroj školi, biće lepa ustanova za najmlađe, kapaciteta za oko 100 dece, radovi su u toku i očekujemo da će u narednih mesec, dva sve biti gotovo - kaže ona.

Pored ovih, u toku su radovi na vrtiću u Mladenovcu, u kojem će boraviti 108 dece, a koji će, prema njenim rečima, biti gotov do kraja leta:

- Barič će, takođe, dobiti novi vrtić, sa preko 200 mesta i, takođe, će biti gotov u narednih mesec, dva dana. Veliki vrtić se gradi i u Braće Jerkovića, kapaciteta 270 mesta, i rok je do kraja godine - navodi gradska sekretarka i dodaje da uskoro i u Stepojevcu počinju radovi na izgradnji novog vrtića.

Aleksandra Čamagić je precizirala da se u sistemu državnih predškolskih ustanova trenutno nalazi oko 58.200 dece, dok je u privatnim predškolskim ustanovama upisano oko 23.300 dece.

- Konkurs za upis je u aprilu mesecu, a tačan datum, kao i precizan broj slobodnih mesa će blagovremeno biti objavljen.

Bonus video:

00:43

Novi Sad je postao bogatiji za još jedan vrtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track