GDE GOD SE POJAVE, BEOGRADSKE BLIZNAKINJE NAPRAVE RŠUM Atrakcija su, pola grada okrene se za njima a evo ko su i čime se bave FOTO
Foto: Instagram Printscreen

porodica ih razlikuje, ali postoji jedna stvar koja ih uvek zbunjuje

GDE GOD SE POJAVE, BEOGRADSKE BLIZNAKINJE NAPRAVE RŠUM Atrakcija su, pola grada okrene se za njima a evo ko su i čime se bave FOTO

Beograd -

Dijana i Jovana Lukač su bliznakinje koje plene svojom lepotom gde god da se pojave. Ove mlade Beograđanke ne samo da su fizički identične, one i sve u životu rade zajedno.

Godinama se bave odbojkom na pesku, putuju i takmiče se na turnirima u inostranstvu, a dele i zajedničko radno mesto - bave se finansijama u jednoj firmi.

Kako izgleda blizanački život? Kako ih ljudi razlikuju?

Imaju li različite karakterne crte? Dijana i Jovana su za Zadovoljnu ispričale svoju zanimljivu priču.

Devojke su otkrile da poznanici nikako ne mogu da ih razlikuju.

- Pošto se ne oblačimo isto, kada nas sretnu obično sledi igra pogađanja. Jovana je u beloj, Dijana u plavoj majici. Uglavnom pogode iz drugog puta - kažu Jovana i Dijana kroz osmeh.

A da li im smeta kada ih pomešaju?

- Ne smeta nam, to nam je simpatično, jer se neki iznerviraju što nikad ne mogu da pogode. Nedavno smo sa našim prijateljima, takođe identičnim blizancima, napravili malu šalu u Knez Mhailovoj ulici. Podelili smo se u parove. Jedan par bi slučajne prolaznike pitao za neku ulicu, a drugi par bi ih susreo posle nekih stotinak metara i zahvalio bi se. Kako su to bila zbunjena lica. Mi smo se taj dan veoma zabavili, a i naši sugrađani - otkrivaju sagovornice zanimljivu anegdotu.

Porodica im ne razlikuje glasove

Kako dalje navode, porodica ih razlikuje, ali postoji jedna stvar koja ih uvek zbunjuje.

- Oni jednostavno znaju koja je Dijana, a koja Jovana, jedino ne mogu da nam prepoznaju glasove preko telefona. Toliko su slični da niko ne može da zna sa kojom od nas razgovara - objašnjavaju.

U školi ih razlikovali po mladežu

Dijana i Jovana su se prisetile i perioda školovanja, otkrivši kako su ih razlikovali nastavnici, a kako drugari.

- U školi su nas prepoznavali po mladežu. Jovana ima mladež na licu. Na usmenom ispitivanju morale smo obe da prisustvujemo da ne bismo mogle da se zamenimo - prisećaju se sagovornice koje kažu da ih tokom odrastanja nije opterećivala identičnost.

"Znamo unapred šta će druga reći"

Imaju li neki svoj "tajni jezik", pitali su novinari sagovornice.

- Toliko smo bliske da znamo šta će druga reći, čak i da jedna drugoj završimo rečenicu - otkrivaju one. S obzirom na to da je stepen povezanosti između blizanaca mnogo jači nego između tipične braće i sestara, da li su bile u situaciji da osete taj neverovatan momenat blizanačkog doživljaja.

- Mnogi misle da blizanci imaju tu moć da ako jednog nešto boli da drugi može da oseti. Ali nas dve nemamo takvo iskustvo - priznaju Dijana i Jovna.

Koje su prednosti, a koje mane blizanačkog života?

Na pitanje koje su prednosti fizičke identičnosti, Dijana i Jovana kažu da je prednost to što se tako dobro poznaju.

- Identični blizanci imaju prednost i kada je isprobavanje odeće u pitanju. Samo jedna može da ispoba garderobu, a druga vidi kako će da joj stoji. Postoji bliskost i vezanost - kažu one.

Sa druge strane, kažu da upravo ta bliskost i vezanost kao i vreme koje svakodnevno provode zajedno može da bude mana.

- U jednom trenutku životni putevi će krenuti na dve strane, kako zbog posla tako i zbog stvaranja sopstvene porodice- navode one.

Privlače ih slični muškarci

Lepotice priznaju da imaju sličan ukus za muškarce.

- Odgovarali bi nam identični blizanci - kažu uz smeh.

A da li su se nekada posvađale oko frajera?

- Do sada nismo, ali nikad se ne zna - nasmejale su se ponovo.

"Po karakteru smo različite"

Interesovalo nas je, da li su karakterno slične ili različite.

- Dijana je mirnija i povučenija, Jovana je dinamičnija i pričljivija - priznaju one. Kako dalje opisuju, kada se posvađaju, ne pričaju po nekoliko sati.

- Nikada se ne izvinimo jedna drugoj, samo nastavimo da pričamo kao da se nismo ni posvađale - kažu bliznakinje. Otkrile su nam i da uglavnom zajedno pripremaju obroke i jedu u isto vreme.

Dijana i Jovana se iz hobija bave odbojkom na pesku, šta je presudilo da izaberu ovaj sport u moru ostalih koji su kod nas popularniji.

- Kada smo prisustvovale jednom turniru, to nas je podstaklo da se oprobamo u ovom sportu jer su nas privukli drugačiji i izazovniji uslovi treniranja i gde smo nas dve mogle da se takmičimo kao jedan tim- prisećaju se.

- U početku nam je bilo jako teško da treniramo na visokim temperaturama. Ali kad nešto volite i imate cilj, sve poteškoće se prevaziđu. Učestvovale smo na turnirima po Srbiji, Bosni, Rumuniji i Austriji - kažu one i dodaju da se sada pripremaju za jedan od najvećih turnira u Italiji beachvolleymarathonk koji će se održati u junu.

Rade zajedno i u kancelariji

Pored odbojke na pesku, Dijana i Jovana rade i istoj firmi, a da li ih tamo razlikuju?

- Veliki je kolektiv, kolege ne mogu da nas razlikuju. Kada nas sretnu na hodniku pitaju ‘koja je kod nas u sektoru?' - kažu one.

Za kraj razgovora opisale su kako izgleda jedan njihov radni dan.

- Jedan naš dan izgleda tako što ustanemo rano, odradimo trening (teretana), posao, druženje sa prijateljima (imamo iste prijatelje). Uglavnom smo uvek u pokretu - zaključuju.

Kurir.rs/Zadovoljna

Bonus video:

00:34

ZAPALILE SVA PATRIOTSKA SRCA! Bliznakinje čarobnog glasa zapevale u emisiji uživo svoj veliki hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track