KARTICA UZ KOJU JE VAŽNA STAVKA BESPLATNA: Evo KO sve može da ostvari pravo na nju
Foto: GO Stari grad

KARTICA UZ KOJU JE VAŽNA STAVKA BESPLATNA: Evo KO sve može da ostvari pravo na nju

Beograd -

Godinama unazad gradska opština Stari grad više nego vredno radi na unapređenju kvaliteta života svojih stanovnika i primer je dobre prakse svim beogradskim opštinama, pružajući Starograđanima brojne benefite i pogodnosti, što u znatnoj meri doprinosi kvalitetu života svih žitelja te opštine.

U cilju daljeg poboljšanja uslova života na teritoriji opštine Stari grad, još pre izvesnog vremena uveden je Uslužni centar kako bi se ubrzala i poboljšala komunikacija sa građanima, kao i kako bi se efikasnije evidentirali, pratili i rešavali problemi sa kojima se Starograđani sreću.

U Uslužnom centru opštine Stari grad svi stanovnici ove opštine na jednom mestu imaju priliku da se informišu, prijave probleme i dobiju odgovore na sva pitanja iz opštinske nadležnosti. Takođe, građani sa prijavom boravka na teritoriji Gradske opštine Stari grad u prilici su da ovde dobiju i personalizovanu karticu sa kojom mogu da se prijave na besplatne programe i ostvare brojne popuste i pogodnosti u okviru programa „Stari grad misli na tebe“.

Kako je istakao predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović, otvaranjem Uslužnog centra želja opštine bila je da se bude korak bliže građanima te opštine.

“Namera nam je bila da komunikaciju sa građanima unapredimo i učinimo još boljom i efikasnijom. Osim informacija, građani u Uslužnom centru imaju mogućnost da dobiju i personalizovanu karticu ,,Stari grad misli na tebe“, uz koju mogu da se prijave na besplatne programe koje organizujemo, ali i ostvare brojne popuste i benefite. Starograđanima su, uz karticu, na raspolaganju besplatni kulturno umetnički, rekreativni i sportski programi, namenjeni različitim uzrastima i afinitetima. Takođe, u saradnji sa našim partnerima, za građane smo pripremili i brojne popuste i pogodnosti”, ukazao je predsednik opštine.

Lako do personalizovane kartice

Personalizovanu karticu ,,Stari grad misli na tebe“ mogu dobiti svi Starograđani stariji od 15 godina, a sve što je potrebno jeste da dođu u Uslužni centar i popune predviđeni formular.

Podsetimo, gradska opština Stari grad u okviru programa „Stari grad misli na tebe”, prepoznajući potrebe svojih sugrađana, organizovala je do sada brojne besplatne sportske, edukativne i kreativne aktivnosti za svoje najmlađe, ali i brojne aktivnosti za najstarije sugrađane.

U protekle tri godine programe za decu i roditelje pohađalo je oko 6.200 starogradskih mališana, predškolaca, prvaka, đaka do četvrtog razreda, starijih osnovaca i njihovih roditelja, kao i srednjoškolaca prvog i drugog razreda.

Realizovano na desetine različitih besplatnih programa

“Jedan od prioriteta gradske opštine Stari grad bila je briga o ljudima. Zato smo i kreirali Uslužni centar namenjen svim građanima naše opštine. Od 2021. godine kreirali smo više od 63 različitih besplatnih programa namenjenih svim građanima naše opštine. Imamo više od 10.000 zadovoljnih korisnika starogradske kartice koji su iskoristili svoju mogućnost i učestvovali u besplatnim programima koje smo organizovali za njih”, istakao je predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Koliko je veliko interesovanje u lokalnoj zajednici za ove slobodne aktivnosti, koje su potpuno besplatne i doprinose značajnim uštedama porodičnih budžeta, govori podatak da su za peti ciklus roditelji prijavili 1.355 dece, neku i na više zanimljivih programa sa sadržajima koje je pripremila opština, sa pedagozima i stručnjacima iz različitih oblasti.

S druge strane, u okviru programa, opština za penzionere organizuje besplatne izlete, kao i krstarenja beogradskim rekama. U petom ciklusu organizovanih izleta starogradski penzioneri putovali su u posetu Vrnjačkoj Banji i Zrenjaninu, dok je u aprilu mesecu 2023. godine, Opština Stari grad za svoje penzionere organizovala izlete u manastir Tumane i Golubac, Ovčarsko-kablarsku klisuru i Sremsku Mitrovicu.

Uslužni centar
foto: GO Stari grad

Pravo na učešće u besplatnim aktivnostima u okviru programa „Stari grad misli na tebe” imaju svi građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Stari grad koji poseduju personalizovanu karticu „Stari grad misli na tebe”.

Novi ciklus besplatnih izleta i krstarenja

Pre nekoliko dana na opštini Stari grad počeo je i novi ciklus besplatnih izleta i krstarenja u organizaciji opštine, a u Uslužnom centru građani sa svih opština mogu da izrade i personalizovane kartice za besplatno korišćenje gradskih bazena u organizaciji Grada.

“U okviru programa “Stari grad misli na tebe” Gradska opština Stari grad je počela novi ciklus besplatnih izleta i krstarenja za naše seniore”, rekao je Radoslav Marjanović i objasnio da pravo na ovaj program imaju najstariji sugrađani sa prebivalištem na opštini koji poseduju karticu “Stari grad misli na tebe”.

Uslužni centar
foto: GO Stari grad

Prijave do kraja meseca

„Procedura za prijavu je vrlo jednostavna. Dovoljno je doći u Uslužni centar opštine Stari grad koji se nalazi u prizemlju opštinske zgrade (ulaz iz Nušićeve ulice), sa svojom Starogradskom karticom i popuniti formular za izlet za koji se odlučite”, rekao je Marjanović i dodao da je na programu desert različitih destinacija a da su trenutno aktuelni izleti Tekeriš-Manastir Kaona-Šabac i Pećina Risovača-Topola-Oplenac-Aranđelovac.

“Takođe, naši najstariji sugrađani imaju priliku da naš Beograd i Stari grad vide iz jednog potpuno novog i drugačijeg ugla, tokom krstarenja Savom i Dunavom. Prijave traju do kraja maja”, rekao je Marjanović i dodao da je u Uslužnom centru gradske opštine Stari grad počelo i izdavanje sezonskih karata za otvorene bazene koje je grad Beograd obezbedio.

Procedura je ista kao i prošle godine – na izbrendiranom šalteru grada Beograda, u okviru našeg Uslužnog centra građani će moći da, nezavisno od prebivališta, dobiju personalizovanu, sezonsku kartu za otvorene bazene”, rekao je Marjanović.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a za maloletna lica to će činiti roditelj uz priloženu zdravstvenu knjižicu.

Informacije o besplatnim programima i personalizovanoj kartici „Stari grad misli na tebe“ mogu se dobiti svakog radnog dana od 8 do 16 časova, u Uslužnom centru opštine Stari grad (ulaz iz Nušićeve ulice, ugao sa Makedonskom), kao i putem broja telefona – 0800 077 775 (besplatan telefonski poziv).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track