JUTROS U 4 PRVO SE ČULA VIKA A ONDA I UZVIK SVE ĆU VAS POBITI: Stanari iznad izgorelog kafića u Novom Beogradu čuli svađu?
Foto: Kurir

"Vikali su u četiri ujutru"

JUTROS U 4 PRVO SE ČULA VIKA A ONDA I UZVIK SVE ĆU VAS POBITI: Stanari iznad izgorelog kafića u Novom Beogradu čuli svađu?

Beograd -

Stanari su u očaju izleteli napolje jutros oko pola 7. Jedan od komšija je išao redom i budio sve

Ogroman požar zahvatio je jutros kafić u prizemlju zgrade na Novom Beogradu, u ulici Bulevar maršala Tolbuhina.

Vatrogasci su požar lokalizovali, a tek treba da se ustanovi kako je do požara došlo.

Vatrogasci se trenutno nalaze u stanovima odakle pokušavaju da potpuno ugase požar. Iz zgrade i dalje izlazi gust dim, a prozori na zgradi su polomljeni. Oni idu od stana do stana i proveravaju da slučajno neko nije ostao unutra pošto su odmah sve stanare evakuisali a na lice mesta došli su u roku od samo 4 minuta.

1 / 6 Foto: Kurir

Stanari su u očaju izleteli napolje jutros oko pola 7. Jedan od komšija je išao redom i budio sve.

Jedna stanarka solitera rekla je da se neposredno pre požara ispred kafića desila svađa.

1 / 6 Foto: RTS Printscreen

- Oko četiri ujutru čula sam neku galamu ispred kafića, neki momci su se svađali od kojih je jedan rekao: "Sve ću vas pobiti". Uplašila sam se, i htela sam da zovem policiju, ali s obzirom da se to dešava svaku noć, nisam htela da se mešam, vratila sam se da spavam. Dva sata posle komšije su počele da mi lupaju na vrata, bio je pun hodnik dima i ljudi koji beže - rekla je jedna stanarka.

Skoro sve ih je probudila eksplozija.

00:28

Gasi se požar u Maršala Tolbuhina, veliki broj vatrogasnih ekipa na terenu

- Probudila nas je eksplozija, nešto je jako puklo, kada sam izašla videla sam da je požar zahvatio sve do trećeg sprata, proširio se tolikom brzinom da u tom trenutku ni vatrogasci nisu stigli.

Požar je uočila i prijavila čistačica koja je u tom trenutku jedina bila u zgradi. Ona je na svu sreću uspela da se spase, ali su joj je ostala torba unutra sa telefonom i dokumentima, sve joj je izgorelo - govore stanari.

Svi stanovi oštećeni

Komandant Vatogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković izjavio je da u požaru, koji je izbio jutros u kafiću na Novom Beogradu, nije bilo povređenih i dodao da su svi stanovi u toj stambenoj zgradi oštećeni.

On je za RTS kazao da je požar lokalizovan."Ceo restoran je bio u plamenu i bili su ugroženi stanovi koji se nalaze iznad restorana. Svi stanovi, do poslednjeg sprata su oštećeni od požara. U požaru nema povređenih, lokalizovan je i vrši se kontrola stanova da budemo sigurni da u stanovima nema nikoga. U gašenju je učestvovalo devet vatrogasnih vozila i 27 vatogasaca spasilaca", rekao je Miković. Požar je izbio jutros oko 6.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track