Zbog radova deo Novog Beograda i Zemuna bez grejanja

Magistralni toplovod

Zbog radova deo Novog Beograda i Zemuna bez grejanja

Beograd -
Bezgrejanja do subote će ostati biti korisnici u Bulevaru Mihajla Pupina 16, 201, 205 i 207, Džona Kenedija 9b (blok 9a), Aleksandra Dupčeka 20 (blok 8a), zatim blok 9B, Starca Vujadina 9, Radića Petrovića 9 i 19, kao i objekti u centru Zemuna

BEOGRAD - Zbog radova na magistralnom toplovodu toplane "Novi Beograd" do sutra će bez grejanja biti korisnici u Bulevaru Mihajla Pupina 16, 201, 205 i 207, Džona Kenedija 9b (blok 9a), Aleksandra Dupčeka 20 (blok 8a), zatim blok 9B, Starca Vujadina 9, Radića Petrovića 9 i 19, kao i objekti u centru Zemuna.

Kako su objavile "Beogradske elektrane", korisnici iz Drajzerove ulice i okolnih ulica nisu snabdeveni toplotnom energijom, jer kotlarnica Vojne ustanove "Dedinje", iz koje preduzeće samo preuzima toplotnu energiju nije u funkciji.

"Beogradske elektrane" navode da sistem daljinskog grejanja, najveći u jugoistočnoj Evropi, iz dana u dana radi sve stabilnije, jer mu je bilo neophodno nekoliko dana konstantnog-celodnevnog rada, što u prvim danima grejne sezone nisu dozvoljavali izrazito topli dani.

"Svi toplotni izvori (toplane i kotlarnice) su u funkciji proizvodnje i isporuke toplotne energije korisnicima, pa ni u jednom nema nikakvih tehničkih problema", navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

Od početka grejne sezone je je zbog manjih radova na sanaciji sporadičnih kvarova na kracima toplovodne mreže, duge gotovo 1.200 kilometara i prosečne starosti 30 godina, kratkotrajno bez grejanja bilo nekoliko objekata u gradu, ali većih poremećaja nije bilo.

"Elektrane" ističu da broj reklamacija koje korisnici upućuju Dispečerskom centru opada iz dana u dan, što pokazuje da se sistem sigurno uhodava.

"Beogradske elektrane" su, u saopštenju, između ostalog podsetile da postoji veliki broj poziva korisnika koji su se uselili ove ili prošle godine u nove stanove, a da im investitori nisu predočili da je njihova obaveza održavanje i popravka unutrašnjih instalacija i sekundarnog dela podstanice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track