Izbačenim Matićima privatno obezbeđenje ne da lične stvari!
Foto: Tanjug

Drama u Višnjićevoj

Izbačenim Matićima privatno obezbeđenje ne da lične stvari!

Beograd -
Noć smo proveli u hotelu MUP-a na Bežanijskoj kosi, jutros smo doveli decu u školu i pošli da preuzmemo stvari iz stana, ali privatno obezbeđenje ne dozvoljava da uđemo, kaže supruga vatrogasca Zorana Matića
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Posle jučerašnjeg brutalnog iseljenja iz stana u Višnjićevoj 9 i naloga sudskih izvršitelja da za 24 časa iznesu lične stvari, drama porodice vatrogasca Zorana Matića dobija nove razmere. Privatno obezbeđenje ne dozvoljava im da uđu u stan i uzmu ono što im pripada!Agonija porodice vatrogasca Zorana Matića, koji je sa suprugom i decom juče nasilno iseljen iz stana u Višnjićevoj broj 9, ne prestaje ni danas. Matići su izbačeni na ulicu, a po naredbi ministra policije Ivice Dačića obezbeđen im je privremeni smeštaj u MUP-ovom hotelu na Bežanijskoj kosi.-Noć smo proveli u MUP-ovom hotelu na Bežanijskoj kosi, jutros smo doveli decu u školu i pošli da preuzmemo stvari iz stana. Međutim, privatno obezbeđenje ne dozvoljava da uđemo, kaže Rada Marković, supruga vatrogasca Zorana Matića. Ona dodaje da ne zna ko je angažovao obezbeđenje, ali da pretpostavlja da je u pitanju suprotna strana u sporu:-Mi verujemo da su njih angažovali ti Đurkovići koji su nas izbacili iz stana!Porodica se nije obratila policiji jer, kako kažu, posle jučerašnjih događaja i njihovog brutalnog ponašanja, nemaju snage da se opet bore. Podsetimo, Rada Marković juče je primljena u bolnicu u predinfarktnom stanju, ali je na svoju odgovornost napustila bolnicu kako bi bila sa svojom porodicom.-Deca su plakala čitave noći, istraumirana su. Danas su u školu otišla i bez knjiga, ja nemam ni jaknu, komšije su mi dale nešto da obučem - objasnila je Marković težinu situacije u kojoj se nalazi njena porodica.Otkriven je identitet policajac koji je brutalno, naočigled maloletne ćerke, priveo ženu i ugurao je u maricu.

Naime, Radojko Stiković, koji je od juče postao poznat po svojoj butalnosti prilikom iseljavanje porodice Matić iz stana, u maju 2004. godine proglašen je za najboljeg policajca u Beogradu i nagrađen sa 13.000 dinara.On je brutalno, naočigled maloletne ćerke, priveo ženu i ugurao je u maricu, samo zbog toga što mu je rekla "sram vas bilo, meni pretite, ovo je moja ulica"..Osim te žene, na takođe brutalan način privedeno je još nekoliko osoba, koje su kasnije puštene. Zbog ovakvog postupka policije, počela je unutrašnja kontrola MUP-a.

http://www.youtube.com/watch?v=PfdqEdj4eUE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track