Formirana Komisija za bezbednost motociklista

Sekretarijat za saobraćaj

Formirana Komisija za bezbednost motociklista

Beograd -
Procentualno učešće broja poginulih vozača motocikala i mopeda u odnosu na ukupan broj poginulih u nezgodama u Beogradu za 2011. godinu je oko 10 odsto

BEOGRAD - U Sekretarijatu za saobraćaj održana je konstitutivna sednica Komisije za bezbednost motociklista (KBM) za grad Beograd. Osnovni cilj KBM je rešavanje problema bezbednosti vozača motocikala i mopeda na teritoriji Beograda.

Osim gradskog sekretara za saobraćaj Bojana Bovana, koji je izabran za predsednika, komisiju čine Vladimir Jevtić iz Odeljenja za bezbednost saobraćaja Sekretarijata za saobraćaj, Boban Milinković iz Uprave saobraćajne policije, Jasmina Jovanović iz Ministarstva saobraćaja, kao i predstavnici medija i motociklista Žika Jelić iz JU grupe, Saša Mišić iz emisije "Paklena kuhinja", Borislav Vučetić iz Radio Beograda i Miloš Milovanović, moto-trkač, predstavnik moto-sporta i uvoznika.

Procentualno učešće broja poginulih vozača motocikala i mopeda u odnosu na ukupan broj poginulih u nezgodama u Beogradu za 2011. godinu je oko 10 odsto, a broj teško povređenih vozača motocikla i mopeda u istoj godini čini oko 15 odsto ukupnog broja svih teško poveđenih.

Imajući u vidu ove trendove i pozitivan trend rasta broja registrovanih motocikala i mopeda na teritoriji grada, oformljena komisija ima zadatak da dijagnostikuje ključne probleme bezbednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju i predloži set mera za njihovo rešavanje. Ključne osnove u ostvarivanju tog cilja su koordinacija i kooperacija između nadležnih institucija (Sekretarijat za saobraćaj, MUP, Ministarstvo saobraćaja i druge), pojedinaca, moto asocijacija, udruženja, klubova, medija, uvoznika, servisera i drugih zainteresovanih, kako bi se sveobuhvatno rešio postojeći problem.

Kako bi ostvarivanje cilja bilo što efikasnije, pozivaju se svi zainteresovani da se savetima i sugestijama priključe radu KBM, putem elektronske pošte na motociklirajbeogradom@beograd.gov.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja