Beograd spremno dočekuje evropske rukometašice

Organizacija

Beograd spremno dočekuje evropske rukometašice

Beograd -
Srpska prestonica je spremna za održavanje još jednog velikog takmičenja, koje će se ovog puta igrati samo u „Beogradskoj areni”

BEOGRAD - U Beogradu se danas otvara Evropsko prvenstvo u rukometu za žene, čime će naša prestonica, pored ostalih srpskih gradova domaćina, biti jedina koja tokom iste godine organizuje evropska takmičenja i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Najboljih 16 selekcija će se u grupnoj fazi, osim u Beogradu, takmičiti i u Novom Sadu, Vršcu i Nišu, kako je to bio slučaj i sa muškim reprezentacijama. Predsednik lokalnog organizacionog odbora i sekretar za sport i omladinu grada Beograda Aca Kovačević istakao je da je sve spremno za još jedno uspešno održavanje takmičenja u Beogradu.

– Srpska prestonica je spremna za održavanje još jednog velikog takmičenja, koje će se ovog puta igrati samo u „Beogradskoj areni”, odnosno utakmice iz grupe A, u kojoj je reprezantacija Srbije, i sve utakmice u završnoj fazi prvenstva – precizirao je Kovačević za Beoinfo.

On je podvukao da je ovo takmičenje sa aspekta bezbednosti i drugih pratećih delatnosti lakše organizovati nego što je to bio slučaj sa prvenstvom za muškarce, budući da se igra samo u jednoj hali u Beogradu.

– Kako je Beograd samo tokom ove i prethodne godine organizovao niz evropskih prvenstava poput onog u odbojci za žene, takmičenje u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i Evropsko prvenstvo u kajaku na mirnim vodama i Svetski kup u veslanju, to iskustvo nam daje za pravo da verujemo da će i ovo poslednje biti uspešno organizovano – naveo je Kovačević.

On je podsetio da naša selekcija prvog dana igra sa selekcijom Norveške, inače najboljom svetskom reprezentacijom, i pozvao ljubitelje sporta da sutra, kao i prethodnih dana u što većem broju napune „Arenu”, kako bi pomogli Srbiji da dogura što dalje.

U grupi A, pored selekcije Srbije i Norveške, u „Kombank areni” nastupiće i reprezentacije Ukrajine i Češke, dok će se u hali „Spens” u Novom Sadu nadmetati selekcije Hrvatske, Nemačke, Mađarske i Španije. Vršac će u hali „Milenijum” ugostiti Rusiju, Crnu Goru, Island i Rumuniju, a Niš u renoviranom „Čairu” najbolje igračice Švedske, Makedonije, Danske i Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track