Antić: Budžet za 2013. manji za 30 miliona evra

Štednja

Antić: Budžet za 2013. manji za 30 miliona evra

Beograd -
Budžet za iduću godinu neće biti sjajan, a ni idealan, jer količina para sa kojom se raspolaže nije dovoljna, naveo predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić izjavio je da će budžet Beograda za 2013. godinu biti manji za oko 30 miliona evra u odnosu na ovogodišnji i da će grad morati da štedi."Beograd će 2013. godine morati da izdrži sa manje para. Grad mora da štedi na unutrašnjoj potrošnji", rekao je Antić u Skupštini grada.

On je naveo da budžet za iduću godinu neće biti sjajan, a ni idealan, jer "količina para" sa kojom se raspolaže nije dovoljna.

"Svi moramo da pronađemo rešenje kako da preživimo i štedimo više. Ne možemo smanjiti broj zaposlenih u javnim preduzećima ni u privatnom sektoru u vremenu krize", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, stopa nezaposlenosti je prevelika i zato ne sme niko da ostane bez posla."Posao u javnim preduzećima moraće daleko racionalnije da se obavlja i svaki dinar da se troši sa većom pažnjom nego što je to bilo do sada", rekao je Antić.

Antić je dodao da nikakvog razgovora o smeni vlasti u Beogradu nije bilo i zatražio da se obezbede uslovi da grad funkcioniše normalno, odnosno bez tenzija.

"Postalo je dosadno da ponavljamo da nije bilo razgovora o smeni vlasti. Mislim da ste i od predstavnika opozicije mogli da čujete da takvih predloga nije bilo. Trenutna situacija za vođenje grada je teška i daleko je važnije da svi zajedno pokušamo da odgovorimo na probleme u gradu i da usvojimo budžet", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada na pitanje da li se razgovaralo o promeni vlasti u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track