Dočekajte smak sveta sa naučnicima

Tribina u SKC

Dočekajte smak sveta sa naučnicima

Beograd -
Na tribini će govoriti astronom Milan Ćirković, psiholog Oliver Tošković, fizičar Aleksandar Bogojević, kao i Srđan Verbić i Nikola Božić iz Petnice

BEOGRAD - Istraživačka stanica Petnica (ISP), Studentski kulturni centar (SKC) i Kreativni centar organizuju sutra tribinu "Dočekajte smak sveta sa naučnicima".

Tribina će, od 19 sati, biti održana u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Na tribini će govoriti astronom Milan Ćirković, psiholog Oliver Tošković, fizičar Aleksandar Bogojević, kao i Srđan Verbić i Nikola Božić iz Petnice.

Profesor Ćirković predlaže da se "umesto tupave medijske galame o smaku sveta ozbiljnije razmisli o događajima nakon kojih život ne teče dalje i njihovim implikacijama, o globalnim katastrofama".

On tvrdi da "standardni izgovori, koji su se dugo razvijali u našoj sredini, naročito u medijskom i javnom diskursu, kao pokriće za nacionalizam, ksenofobiju i ciničnu zagledanost u vlastiti pupak, ovde prestaju da funkcionišu".

Na sutrašnjoj tribini u SKC biće promovisana knjiga Nikole Božića "Astronomija", iz edicije "Saznaj i probaj" Kreativnog centra, namenjena deci školskog uzrasta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track