Petlja Pančevački most otvara se za saobraćaj
Foto: Beoinfo

Od petka bez gužve

Petlja Pančevački most otvara se za saobraćaj

Beograd -
Izgradnjom nove petlje sprečeno je dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu

BEOGRAD - Petlja u Bulevaru despota Stefana biće otvorena za saobraćaj sutra u poslepodnevnim satima, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Vozači će za uključenje na Pančevački most prvi put koristiti novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu će moći da se priđe i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića.

Izgradnjom nove petlje sprečeno je dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu. Time je povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja se kreću ka centru grada ili ka Višnjici. Do sredine sledeće nedelje vozači će u pravcu Višnjice koristiti dve nove saobraćajne trake, kako bi se dosadašnje levo skretanje potpuno zatvorilo razdelnim ostrvom i kako bi se obnovio asfalt u do sada korišćenim trakama. Posle završetka ovih radova, u Bulevaru despota Stefana biće u upotrebi svih šest saobraćajnih traka.

Izgradnja nove prilazne konstrukcije Pančevackom mostu sa kružnom rampom započeta je sredinom jula ove godine, kada je srušena prilazna konstrukcija Pančevackom mostu, dužine 88 metara, kako bi se na novoizgrađenu konstrukciju mogla povezati kružna rampa za ulazak na Pančevacki most. U prethodnih nekoliko meseci dograđene su dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara i u nastavku je dograđena 200 metara dugačka traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića. Izgrađena je nova infrastrukturna mreža i stajalište javnog prevoza, a duž saobraćajnice postavljena je elektroenergetska instalacija i javna rasveta, navodi se u saopštenju.

Direkcija za javni prevoz saopštila je da će se nakon puštanja u rad nove petlje vozila javnog gradskog prevoza koja saobraćaju iz centra grada ka Karaburmi (16, 23, 32E, 35) i Pančevu (43, 95, 96), kretati novoizgrađenim saobraćajnim trakama, koje se nalaze na mestu nekadašnje Gradačke ulice. Koristiće novoizgrađeno stajalište u toj zoni. Vozila koja saobraćaju ka Pančevu koristiće novoizgrađenu rampu za penjanje na Pančevacki most.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track