Škola slikarstva otvorena u OŠ Drinka Pavlović
Foto: Beoinfo

Škola slikarstva otvorena u OŠ Drinka Pavlović

Beograd -
Cilj je da deca slobodno vreme što manje provode za računarom, a što više na sportu ili slikarstvu, vajarstvu, zanatima, rekao pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović

BEOGRAD - Škola slikarstva - ulja na platnu, ikonopisa, stripa i grafike otvorena je danas u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović", u okviru programa za zimski raspust Sekretarijata za sport i omladinu.

Ove kreativne radionice organizuju Prijatelji dece Beograda, a do 13. januara pohađaće ih oko 200 talentovanih i zainteresovanih učenika osnovnih i srednjih škola.

"Ovo je jedan od najboljih programa koji se organizuje tokom zimskog raspusta i interesovanje dece je ogromno.

Inače, više od 100 organizacija realizuje gotovo 150 programa, tako da za svako dete ima nešto što će mu pomoći da kvalitetno provede zimski raspust. To i jeste naš osnovni cilj, da deca slobodno vreme što manje provode za računarom, a što više na sportu ili slikarstvu, vajarstvu, zanatima. Očekujemo odziv kao i prošlih godina, to jest više od 20.000 dece", rekao je pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

Sekretar Prijatelja dece Beograda Aleksandar Lazović podsetio je da se škola slikarstva organizuje već 12 godina.

"Takvog kontinuiteta ne bi bilo da nije svesrdne podrške grada Beograda. Ove godine će sedam kreativnih radionica pohađati oko 200 dece, što je više nego što smo očekivali. Ona će se svakoga dana ikonopisom, uljem na platnu, grafikom i stripom baviti po tri sata, a posle 13. januara biće organizovana i izložba radova nastalih u okviru radionica. To je psihološki, pedagoški i razvojni podsticaj za dečju kreativnost, što pokazuje i podatak da je deset polaznika ranijih radionica upisalo Fakultet likovnih umetnosti", istakao je Lazović.

Vladan Milčić dopratio je svoje dete na prvi dan radionice ulja na platnu.

"Ne znam da li je moje dete talentovano za crtanje i slikanje, ali svakako ima sklonosti, a radionica će pokazati ima li i dara. Ovo je izvanredan način da deca koja tokom raspusta ne putuju kvalitetno i kreativno provedu slobodno vreme i nauče nešto novo. Veliki broj roditelja nema sredstava da svojoj deci pruži ovakav stručan rad, pa mislim da su svi roditelji ove dece zahvalni gradu što godinama podržava održavanje kreativnih radionica", rekao je Milčić.

Sunčica Stefanović prijavila se za radionicu ikonopisa, koju pohađa već godinama.

"Učenica sam Tehničke škole "Drvoart", a prethodnih godina pohađala sam i radionice ulja na platnu, slikarstva i stripa. Nadam se da ću jednog dana moći svoje radove da predstavim i na izložbi", rekla je Sunčica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track