Akcija za zgradu za socijalno stanovanje

Akcija za zgradu za socijalno stanovanje

Beograd -
Građani Beograda će uz račun Infostana za januar dobiti i uplatnicu Fondacije "Ana i Vlade Divac", uz pomoć koje će moći da se priključe akciji "Da svi pomognemo" doniranjem proizvoljnog novčanog iznosa za pomoć izgradnje zgrade za socijalno stanovanje

BEOGRAD - Fondacija "Ana i Vlade Divac" i JKP "Infostan" pokrenuli su tokom januara akciju "Da svi pomognemo" čiji je cilj prikupljanje sredstava za pomoć izgradnje zgrade za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima na teritoriji grada Beograda, saopšteno je danas iz Fondacije.Građani Beograda će uz račun Infostana za januar dobiti i uplatnicu Fondacije "Ana i Vlade Divac", uz pomoć koje će moći da se priključe akciji "Da svi pomognemo" doniranjem proizvoljnog novčanog iznosa.

Sredstva koja se prikupe u okviru akcije namenjena su za izgradnju zgrade za socijalno stanovanje u kojoj će stambeno biti zbrinuto 20 najugroženijih raseljenih i izbeglih porodica iz kolektivnih centara u Beogradu.Na poleđini uplatnice su, kako se dodaje u saopštenju, iskazani rezultati akcije prikupljanja sredstava za obnovu oštećenih kuća u zemljotresu u Kraljevu.

U prethodnoj akciji Fondacije i "Infostana" za obnovu oštećenih kuća u zemljotresu u Kraljevu, tokom 2011. godine, prikupljeno je više od 3.6 miliona dinara, a sva sredstva prikupljena putem uplatnica utrošena su za obnovu 16 stambenih objekata ugroženih porodica u Kraljevu, kroz dodelu građevinskog materijala.

"Svaki građanin može da se priključi akciji, sa simboličnom donacijom, jer je svaki dinar veoma važan i može da obezbedi dom najugroženijima. Do sada se veliki broj ljudi dobre volje odazvao i uključio u svim našim akcijama, nadam se da će tako biti i ovaj put i zahvalna sam im u ime svih porodica", istakla je predsednica Fondacije Snežana Divac.

Zahvaljujući dosadašnjoj pomoći građana, do sada je zbrinuto ukupno 350 porodica širom Srbije, a akciju "Da svi pomognemo" je podržala i Skupština grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track