PRAVA ZAMENA: Đilas šoferu prepustio vođenje Beograda!

Đilas pronašao "rešenje"

PRAVA ZAMENA: Đilas šoferu prepustio vođenje Beograda!

Beograd -
Gradski menadžer Aleksandar Bjelić obavlja većinu poslova gradonačelnika jer se Dragan Đilas trenutno bavi samo svojom strankom

BEOGRAD - Odrešene ruke.Bivši vozač Zorana Đinđića i menadžer Beograda Aleksandar Bjelić gotovo da je preuzeo većinu poslova gradonačelnika Dragana Đilasa otkad je on na liderskoj poziciji u DS, saznaje Kurir.Pita se za sve- Zbog nekoliko funkcija koje trenutno ima, većinu obaveza koje su u opisu posla gradonačelnika preuzeo je upravo njegov menadžer Aleksandar Bjelić. On se sada pita za sve i nijedan posao ne može da se završi dok on ne da amin. Aktuelni gradonačelnik trenutno se više bavi strankom, odnosno izbacivanjem Vuka Jeremića iz nje, nego gradskim poslovima, za šta je dobio poverenje građana. Mada, nema šta ni da radi jer je grad pred bankrotom. Pogledajte „Beograd put“. Koliko rade, mogli bi organizovati nagradnu igru: Ko vidi kako putari krpe rupe, dobije poklon. Ništa bolja situacija nije ni s drugim firmama - kaže naš izvor iz Skupštine grada.On dodaje da na sednicama Gradskog veća Aleksandar Bjelić nikad zvanično nije zamenio Đilasa, već to čini njegova zamenica Tatjana Pašić. Ipak, to je samo pro forme jer je Bjelić taj koji se pita - navodi izvor Kurira.Ne odgovarajuNa pozive i SMS poruke „novi gradonačelnik“ nije odgovarao, što je, između ostalog, skoro tromesečna praksa gotovo svih funkcionera DS koji imaju pozicije u Beogradu. Kako smo saznali, Đilas je izdao naređenje da novinarima Kurira niko ne sme da odgovara na pitanja.

Munjevit usponBijelić je u politici napredovao munjevitom brzinom. Od ličnog vozača pokojnog Zorana Đinđića postao je izvršni direktor EP u košarci 2005, zadužen za infrastrukturu. Zatim je postao direktor marketinga Fudbalskog saveza Srbije, na čijem čelu je tada bio Zvezdan Terzić, osumnjičen za muljanje prilikom prodaje igrača. Od 2008. Bjelić je bio zaposlen u Kancelariji za NIP kao koordinator izgradnje obilaznice oko Beograda, avgusta iste godine postavljen je na mesto pomoćnika gradonačelnika Beograda i, konačno, septembra 2009. avanzovao je do pozicije gradskog menadžera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track