Teže povređena žena u Bubanj potoku

Hitna pomoć

Teže povređena žena u Bubanj potoku

Beograd -
U toku prethodne večeri dogodila su se još dva udesa u Novom Beogradu

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, od kojih je jedna teže ozleđena, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu oko 22.40 časova na Kružnom putu u Bubanj potoku teže je povređena ženska osoba stara oko 27 godina, rekla je Macura.

Ona je zadobila tešku povredu glave, povredu grudnog koša, prelom desne butne kosti, povredu slabinskog i sedalnog dela kičme i prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je Macura.

U udesu oko 20.50 časova na uglu ulica Aleksinačkih rudara i Bulevar Mihajla Pupina muškarac star oko 30 godina, vozač, zadobio je razderotinu čeonog dela glave i povredu nosa i prevezen je u Urgentni centar.

Devojčica uzrasta oko 15 godina je u udesu oko 19.50 časova u Ulici Jurija Gagarina ispred broja 173 zadobila povredu glave i butne kosti, ogrebotinu na licu i prevezena je u Institut za majku i dete.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 125 intervencija od kojih 15 na javnom mestu, rekla je Macura.Macura je rekla da je zbog trenutnih vremenskih prilika moguće pogoršanje zdravlja svih hroničnih bolesnika, astmatičara i srčanih.

I relativno zdrave osobe mogle bi da osete bolove u zglobovima i mišićima, a i meteoropate i reumatičari mogli bi da imaju tegobe, istakla je Macura.

Macura je savetovala nošenje gumenih čizama, kišobrana, adekvatne garderobe, uzimanje toplih napitaka, čajeva, vitamina, provetravanje prostorija u kojima se boravi, dok bi deca radi zaštite glave trebalo da nose kape.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track