Voda prekinula saobraćaj kod Kule Nebojša
Foto: Nemanja Pancic

Odbrana od poplava

Voda prekinula saobraćaj kod Kule Nebojša

Beograd -
Trenutni nivo Dunava je 582, a Save 534 centimetara. Do sredine naredne nedelje očekuje se rast nivoa reka u glavnom gradu najviše do pola metra ispod granice vanredne odbrane, a zatim i stagnacija

BEOGRAD - Prolaz za putnička vozila kod Kule Nebojša će zbog porasta nivoa vodostaja biti zatvoren za saobraćaj od ponedeljka 8. aprila, saopštile su Beogradvode. To javno preduzeće apelovalo je na vlasnike splavova, čamaca i objekata da se do daljnjeg ne parkiraju u zoni Kule i da svoja vozila blagovremeno uklone sa te lokacije.

Parkiranje za ostale vozače u ovoj zoni bilo je zabranjeno od petka, a vozila koja blagovremeno ne budu uklonjena izmestiće službe "Parking servisa". Obzirom na to da je prolaz zatvoren i za pešake, ekipe Beogradvode primetile su da građani pretrčavaju prugu pored Kule, pa iz bezbednosnih razloga, zbog brzine kojom se vozovi kreću na ovom delu koloseka, apeluju da to više ne čine.

Na Dunavu i Savi u Beogradu i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava. Trenutni nivo Dunava je 582, a Save 534 centimetara. Do sredine naredne nedelje očekuje se rast nivoa reka u glavnom gradu najviše do pola metra ispod granice vanredne odbrane, a zatim i stagnacija.

Službe Beogradvoda su u pripravnosti i redovno obilaze potencijalne ugrožene tačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja