RASTE VODOSTAJ: Zatvoren prolaz kod Kule Nebojša

Redovna odbrana

RASTE VODOSTAJ: Zatvoren prolaz kod Kule Nebojša

Beograd -
Mole se vlasnici splavova, čamaca i objekata da se do daljeg ne parkiraju u zoni Kule i da svoja vozila blagovremeno uklone
1 / 4

BEOGRAD - Prolaz za putnička vozila kod Nebojšine kule će, zbog porasta nivoa vodostaja, biti zatvoren za saobraćaj od danas, saopštilo je preduzeće "Beogradvode".

JVP "Beogradvode" apeluje na vlasnike splavova, čamaca i objekata da se do daljnjeg ne parkiraju u zoni Kule i da svoja vozila blagovremeno uklone sa ove lokacije.

Parkiranje za ostale vozače u ovoj zoni bilo je zabranjeno od petka, a vozila koja ne budu uklonjena izmestiće službe "Parking servisa".

S obzirom na to da je prolaz zatvoren i za pešake, ekipe JVP "Beogradvode" primetile su da građani pretrčavaju prugu pored Kule, pa iz bezbednosnih razloga, zbog brzine kojom se vozovi kreću na ovom delu koloseka, apeluju da budu obazrivi i to ne čine.

Na Dunavu i Savi u Beogradu i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava. Sadašnji nivo Dunava je 582, a Save 534 centimetara. Do sredine naredne nedelje očekuje se rast nivoa reka u glavnom gradu najviše do pola metra ispod granice vanredne odbrane, a zatim i stagnacija.

Kod Bare Venecija poplavljena je biciklistička staza, a preduzimaju se mere i na ulazu u Stenku, izjavio je danas tehnički direktor "Beogradvoda" Vladimir Batalović.

Batalović, koji je rukovodilac odbrane od poplava, rekao je da je poplavljena biciklistička staza kod Bare Venecija, kao i kod Ade Ciganlije, zbog čega su biciklisti prinuđeni da voze kroz Karađorđevu ulicu.

On je istakao da je zatraženo i postavljanje 150 džakova na ulaz u Stenku.

Službe preduzeća "Beogradvode" su u pripravnosti i redovno obilaze potencijalne ugrožene tačke, navedeno je u saopštenju.

Za danas je zakazana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacija kojoj će predsedavati predsednik Vlade Srbije i komandant Republičkog štaba Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track