Usvojite male železničare: Štenci ostavljeni pored pruge
Foto: Udruženje Beta

Udruženje Beta

Usvojite male železničare: Štenci ostavljeni pored pruge

Beograd -
Četiri devojčice i dva dečaka čekaju svoju šansu koja će im promeniti život i doneti bolje dane, apeluju iz Udruženja Beta

BEOGRAD - Volonteri Udruženja "Beta" poslali su apel ljudima koji bi želeli da usvoje jednog ili više štenaca starih dva meseca.

"Oni su mali "železničari", odbačeni i ostavljeni pored pruge. Imaju oko dva meseca. Četiri devojčice i dva dečaka čekaju svoju šansu koja će im promeniti život i doneti bolje dane", navodi se u saopštenju.

Volonteri Udruzenja "Beta" su štence sklonili na sigurno, ali svaki od ovih mališana zaslužuje svoj topli dom.

"Shvatili su da posao železničara nije za njih i sada traže posao najboljih prijatelja. Zato što su se kao mali suočili sa strahom i tugom, znaće da cene ono što im pružite. Zato što jedan odan pas vredi kao čitavo bogatstvo. Zato što nijedan psiholog nije ravan štenetu koje vam lize lice. Zato što je neprocenjiva sreća kada se vraćate umorni i na pragu zateknete jednog od ovih mališana kako maše repićem i čeka da ga pomazite.Napušteni psi su zahvalni na svemu što ce dobiti od vas. Volonteri se trude da nadomeste ljubav i pažnju njihove majke, a da li neko od vas želi da bude najponosniji vlasnik jednog od ovih bića sa tužnom sudbinom?"Pored svih problema, ipak uspevaju da budu veseli i sa velikom nadom dočekuju svaki novi dan zato što im je rečeno da se mora pojaviti i neka dobra duša koja će videti koliko vrede. Oni su mudri, oni se smeju svojim repićima, govore svojim pogledima."Agata Kristi je jednom rekla: "Za svakog psa njegov vlasnik je Napoleon". Nemojte reći da vam se to ne dopada. Oni vama traže višak pažnje, višak ljubavi, višak slobodnog vremena, a zauzvrat će vam dati cela svoja bića. Volonteri Udruzenja "Beta" se trude da reše problem mnogih ostavljenih životinja i bez obzira što nije uvek lako, ipak ne gube nadu da sve njih čeka bolje sutra. Veruju u ove ostavljene duše i njihovu sposobnost da vam učine život lepšim, a veruju i da postoje ljudi koji su spremni da pomognu."Železničari" su to sigurno zaslužili i jednom će zaboraviti da im je život bio ugrožen. Vi ćete za njih biti najbolji zaštitnici kada ih zagrlite dok grmi, najbolji lovci kada im donesete hranu i što je najvažnije najodaniji prijatelji. Sanjaju o dugim šetnjama i toplom kutku u vašoj kuci i u vašem srcu.

Svi zainteresovani za udomljavanje ovih štenaca mogu se javiti na telefon 069/246-23-82

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track