Uređuju se zelene površine kod Cvetkove pijace

Uređuju se zelene površine kod Cvetkove pijace

Beograd -
Urađene su tri staze između kojih se nalazi mali plato od 15 metara kvadratnih

BEOGRAD - Između ulica Vjekoslava Kovača, Cvetkove pijace i Tihomira Višnjevca u toku je sanacija zelene površine. Izgradnji novih staza prethodilo je raščišćavanje terena i rušenje starih i dotrajalih staza. Urađene su tri staze između kojih se nalazi mali plato od 15 metara kvadratnih. Ukupna površina novih staza je 150 kvadratnih metara.

Oko platoa i staza postaviće se betonski ivičnjaci u dužini od 200 metara, kao i tri klupe sa naslonom i dve đubrijere. U toku je i izgradnja skalineta sa rukohvatom koje vode do stambene zgrade. Plato sa klupama biće osvetljen kandelabrima. U okviru dodatnih radova, na jednom delu površine izvode se radovi na odvodnjavanju terena.

Obnova travnjaka izvršiće se setvom travnog semena na površini od 700 metara kvadratnih. Na zelenoj površini predviđena je sadnja po dva stabla lipe i breze, a od dekorativnog šiblja biće zasađeni jorgovan i beli biserak.

Na delu gde je potrebno površina će biti zaštićena ogradom dužine 20 metara, a u delu ka ulici biće postavljeno i 15 zaštitnih stubica kao zaštita od nepropisnog parkiranja automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track