Najnovije vesti

Dačić sa Putinom u Moskvi
Foto: KURIR

Dačić sa Putinom u Moskvi

Politika
Predsednik Vlade Srbije će razgovarati sa predsednikom Rusije, kao i sa premijerom Dmitrijem Medvedevom i ministrom odbrane Sergejem Šojguom

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić boraviće 10. i 11. aprila u poseti Moskvi, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i drugim visokim ruskim zvaničnicima, a biće potpisano i više bilateralnih sporazuma.

Dačić će razgovarati sa Putinom, kao i sa premijerom Dmitrijem Medvedevom i ministrom odbrane Sergejem Šojguom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

U četvrtak, 11. aprila, premijer Dačić će se sastati sa zamenikom VTB banke Vasilijem Titovom.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Rusije, Dačić i Medvedev će razmotriti ključna pitanja bilateralne saradnje u trgovinsko-ekonomskoj, energetskoj, investicionoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima.

Putinov pomoćnik Jurij Ušakov rekao je da je poseta "usaglašena početkom februara" i da stoga nije direktno vezana za rezultate razgovora o pitanju Kosova u Briselu.

Dačić predvodi delegaciju Vlade Srbije u kojoj će biti potpredsednik i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević. Tokom posete biće potpisano više bilateralnih sporazuma.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, previđeno je potpisivanje Plana zajedničkih aktivnosti na obezbeđenju rada i razvoja srpsko-ruskog humanitarnog centra za period 2013-2015. godine, Sporazum između Vlada dveju država o uzajamnom priznavanju i ekvivalenciji javnih isprava o stečenom obrazovanju i naučnim nazivima.

Takođe, biće potpisan Sporazum između Vlada Srbije i Rusije o statusu srpskih vojnih memorijala na teritoriji Rusije i ruskih vojnih memorijala na teritoriji Srbije, Sporazum između Vlada o odobrenju državnog finansijskog kredita Republici Srbiji, kao i o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja.

Predvičeno je i potpisivanje Memoranduma izmeču Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije i Vlade Kaluške oblasti o trgovinsko-ekonomskoj saradnji i Memoranduma o razmeni statističkih podataka o spoljnotrgovinskoj razmeni između Uprave carina Srbije i Federalne carinske službe Rusije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...