Plan regulacije beogradskih pijaca na Kalemegdanu

Izložba do 16. aprila

Plan regulacije beogradskih pijaca na Kalemegdanu

Beograd -
Ovim planom stvoreni su osnovni uslovi za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih pijaca, a zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju 15 od 32 lokacije gradskih pijaca

BEOGRAD - Nacrt plana generalne regulacije mreže pijaca u Beogradu od danas je izložen na Kalemegdanu, a očekuje se da će taj dokument biti usvojen krajem ovog meseca.

Zainteresovani sugrađani na Savskom šetalištu mogu da pogledaju 15 od 32 lokacije gradskih pijaca, a izložba će trajati do 16. aprila.

Direktor JKP Gradske pijace Predrag Veinović kazao je da je izrada plana, koja je poverena Urbanističkom zavodu Beograda, trajala cele prošle godine, a u toku je javna rasprava.

Ovim planom stvoreni su osnovni uslovi za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih pijaca, a u javnu rasparavu će moći da se uključi bilo ko - od grada kao osnivača, preko Republike, do domaćih i stranih privatnih investitora, naveo je Veinović nakon otvaranja izložbe.

"Posle javne rasprave o tom dokumentu, koja se završava za desetak dana, sledi usvajanje na sednici Skupštine Grada, koja je prema mojim informacijama, planirana za kraj ovog meseca", rekao je Veinović.

On je napomenuo da će to zavisiti od dinamike rada skupštine, pa je "najgora varijanta" usvajanje plana na sledećoj sednici skupštine, nakon ove krajem aprila.

Veinović je na kraju kazao da će Beograđani u narednih sedam dana ne samo moći da pogledaju Nacrt plana generalne regulacije mreže pijaca, već i da iznesu svoje mišljenje, i zabeleže svoje predloge i sugestije u knjigu utisaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track