Od ponedeljka zaprašivanje komaraca u kanalizacionim kolektorima

Od ponedeljka zaprašivanje komaraca u kanalizacionim kolektorima

Beograd -
Zaprašivanje komaraca u kanalizacionim kolektorima vršiće se ispitanim i bezbednim sredstvom koje se do sada koristilo i sa zemlje

BEOGRAD - JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” će od ponedeljka, 17. juna, započeti akciju suzbijanja komaraca u svim kanalizacionim kolektorima JKP BVK.

Ova akcija se izvodi prvi put u cilju što uspešnijeg suzbijanja komaraca na teritoriji grada Beograda. Trajaće oko mesec dana, a organizovana je u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i Zavodom za biocide i medicinsku ekologiju.

Zaprašivanje komaraca u kanalizacionim kolektorima vršiće se ispitanim i bezbednim sredstvom koje se do sada koristilo i sa zemlje.

Pored ovog sredstva koristiće se i gas zbog efikasnijeg zaprašivanja kolektora. Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” očekuju da će na određenim mestima gas na izlasku iz šahta biti vidljiv, ali uveravaju građane da za njih ne postoji ni najmanja opasnost i da ne postoji razlog za brigu.

Sa zaprašivanjem kolektora krenuće se od Novog Beograda, a zatim će se nastaviti i u ostalim delovima Beograda dok se ne zapraše svi kolektori. Zbog saobraćaja će radovi u pojedinim delovima grada biti obavljani i noću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track