Trudnica vraćena na posao u Centru za socijalni rad
Foto: KURIR

Trudnica vraćena na posao u Centru za socijalni rad

Srbija -
Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je 1. februara upravu Centra za socijalni rad da Mandićevu "hitno" vrati na posao i ocenio da je praksa otpuštanja trudnica "nedopustiva" jer je opadanje nataliteta jedan od najvećih problema Srbije

NOVI SAD - Trudnica Branka Mandić, koja je krajem prošle godine otpuštena iz Centra za socjalni rad u Novom Sadu, vraćena je na posao, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Sociolog Branka Mandić dobila je u petom mesecu trudnoće otkaz u Centru za socijalni rad, nakon što joj je istekao ugovor o privremenim poslovima.

Ona je prethodno više od godinu dana radila kao pripravnica u toj instituciji, a Centar joj je platio i polaganje državnog ispita.

Nakon što je dobila otkaz, Mandićeva je 2. januara bila primljena u bolnicu u kojoj je ležala dve nedelje, a njen muž Dušan rekao je tada da su doktori uspeli da spreče pobačaj zbog stresa, što je bilo konstatovano i u lekarskim nalazima.

Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je 1. februara upravu Centra za socijalni rad da Mandićevu "hitno" vrati na posao i ocenio da je praksa otpuštanja trudnica "nedopustiva" jer je opadanje nataliteta jedan od najvećih problema Srbije.

Kako je danas najavljeno, Vučević i direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković održaće ovim povodom konferenciju za novinare u ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track