Deseti Beogradski karneval brodova 6. jula

Deseti Beogradski karneval brodova 6. jula

Beograd -
U okviru karnevala biće održana parada okićenih plovila, džet ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, a posetici će moći da uživaju i koncertima grupe "Babe" i "Đura i mornari", nastupu policijskog orkestra i karnevalskom vatrometu

BEOGRAD - Na Savskom pristaništu od Brankovog mosta do Ušća u subotu, 6. jula biće održan deseti jubilarni Beogradski karneval brodova, pod sloganom "Svi na Dunav, svi na Savu".

Kako je najavio direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov, u okviru karnevala biće održana parada okićenih plovila, džet ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, a posetici će moći da uživaju i koncertima grupe "Babe" i "Đura i mornari", nastupu policijskog orkestra i karnevalskom vatrometu.

Povorka karnevalskih brodova krenuće u 19 sati od restorana "Vodenica" i jahting kluba "Kej", a prema rečima Veselinova, tom prilikom isploviće i rečna flota Ministarstva odbrane, brodovi rečne policije i vatrogasne službe, kao i druga plovila iz beogradskih marina Save i Dunava.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, posetioci karnevala imaće priliku da besplatno krstare Savom i Dunavom turističkim brodovima za razgledanje grada.

Veselinov je istakao da se ovogodišnji karneval održava u okviru međunarodne manifestacije "Denjub blu vik", izrazivši očekivanje da će ona doprineti pribižavanju dunavskih gradova.On je dodao da će se na štandovima na Savskom pristaništu posetiocima predstaviti gradovi koji se nalaze na reci Dunav - Budimpešta, Bratislava, Beč, Veliko Gradište, Majdanpek, Kladovo, Smederevo, Golubac...Veselinov je naglasio da ovogodišnji Beogradski karneval brodova ima i podslogan - "Bistro i čisto" - sa ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine i unpređenja obala i priobalja reka.

U okviru karenavala biće izabran najkreaktivnije dekorisan brod, najveselija i društveno odgovorna marina, kao i kraljica karnevala.Beogradski karneval brodova je tradicionalna manifestacija koju već deset godina organizuje Turistička organizacija Beograda u cilju popularizacije reka Save i Dunava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track