Urgentni centar: Još jedna uspešna transplantacija jetre
Foto: Nebojša Mandić

Nada za obolele

Urgentni centar: Još jedna uspešna transplantacija jetre

Beograd -
Ovo je druga transplantacija jetre u poslednja četiri dana, a tim koji je obavio intervenciju predvodio je direktor ove ustanove dr Zlatibor Lončar i državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Vladimir Đukić

BEOGRAD - U Urgentnom centru u Beogradu uspešno je urađena još jedna transplantacija jetre, rečeno je danas u toj zdravstvenoj ustanovi.Ovo je druga transplantacija jetre u poslednja četiri dana, a tim koji je obavio intervenciju predvodio je direktor ove ustanove dr Zlatibor Lončar i državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Vladimir Đukić.Ova složena intervencija obavljena je u subotu u saradnji sa kolegama iz bolnice "Merkur" u Zagrebu, sa kojom je Urgentni centar pre petnaestak dana potpisao ugovor o saradnji.

Kako Kurir saznaje od izvora iz Kliničkog centra radi se mladiću starom oko 35 godina, kome je posle više mišljenja lekara u Inostranstvu i ovde urađena transplatancija jetre. Inače devojka koja je pre pet dana operisana i njoj je urađena transplantacija jetre, takođe nalazi se u stabilnom stanju.

Osim jetre u ovoj zdravstvenoj ustanovi medicinski timovi uspešno su obavili i transplantaciju bubrega kod dvoje pacijenata.

Izvor Kurira iz Kliničkog centra kaže da je ovo veliki uspeh naših lekara, čime je vraćena nada za obolele jer im je ušteđeno preko 250.000 evra, koje bi morali da skupe da bi bili operisani u inostranstvu.

" O tome koliko je to značaj za naše lekare i nada za pacijente da ne moraju u inostranstvu da se leče govori i podatak da prosečna transplantacija jetre u inostranstvu košta više od 120.000 evra", kaže naš izvor iz Kliničkog centra Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track