ZEMUN: Dejan Matić (SNS) novi predsednik opštine!
Foto: Tanjug

ZEMUN: Dejan Matić (SNS) novi predsednik opštine!

Beograd -
Ukazano mi je veliko poverenje koje ću pokušati da opravdam u narednom periodu, izjavio je novoizabrani predsednik opštine Zemun Dejan Matić

BEOGRAD - Dejan Matić, odbornik SNS u Skupštini opštine Zemun izabran je danas za novog predsednika opštine.

Na istoj sednici izabran je i zamenik predsednika opštine, zamenik predsednika Skupštine i zamenik sekretara Skupštine, kao i opštinsko Veće.

Matić je na mesto predsednika opštine izabran sa 44 glasa “za”, od ukupno 52 odbornika koji su o tom izboru odlučivala.

- Ukazano mi je veliko poverenje koje ću pokušati da opravdam u narednom periodu. Zemun ima puno potencijala a i nadamo se da ćemo uprkos opštoj finansijskoj krizi nastaviti da sprovodimo projekte u oblasti privrede, kulture i sporta.

Takođe, trudićemo se da opština uvek bude servis svih građana Zemuna, kaže Matić. Njegovom izboru prethodila je kraća rasprava na kojoj je predsednik odborničke grupe Demokratske stranke Nikola Dmitrašinović kazao da je “iznenađen kratkim planom novog rukovodstva” i zapitao odbornike “kako misle da ostvare zacrtane ciljeve bez plana rada i programa koje nisu izložili odbornicima i javnosti”.

Njemu su odgovorili odbornici SNS Branislav Prostran i Damir Kovačević koji su kazali “da su Zemunci pokazali na izborima šta misle o politici DS” i upitali predstavnike ove stranke “gde su otišle pare građana utrošene na izgradnju mosta na Adi”.

Za zamenika predsednika Skupštine opštine Zemun izabran je Nikola Prelević iz redova SPS-a, a zamenik predsednika opštine obavljaće Damir Kovačević iz SNS-a. Opštinsko veće u naredne četiri godine činiće Vladimir Stojković, Steva Rodić, Vladimir Kostić, Bojan Bajagić, Dragan Matijević, Gavrilo Kovačević, Milosav Stamenov, Stanislav Kulačin i Žarko Dronjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track