ZEMUN-BORČA: Kašnjenje kineskog mosta neprihvatljivo

Kinezi bi da prolongiraju

ZEMUN-BORČA: Kašnjenje kineskog mosta neprihvatljivo

Beograd -
Rok za završetak mosta je do kraja 2014. godine, a prvi automobili bi trebalo preko tog objekta da pređu krajem te godine

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je i da je dobio nezvanične najave kineskih izvođača koje rade na mostu Zemun - Borča da žele da produže rokove za završetak mosta do maja 2015. godine što je, kako je naglasio, neprihvatljivo.

Rok za završetak mosta je do kraja 2014. godine, a prvi automobili bi trebalo preko tog objekta da pređu krajem te godine, kako je i predviđeno ugovorima.

Beograd i Srbija su sa svoje strane ispunili obaveze i očekuje se da to isto učine i oni kojima je ukazano poverenje i koji su dobili posao direktnim dogovorom dve države a i koji danas dobijaju nove poslove po Srbiji, da pokažu visok stepen odgovornosti i učine sve kako bi taj posao bio završen na vreme.

Na pitanje šta će uraditi ukoliko dođe do prolongiranja rokova, Đilas je odgovorio da "to ne dolazi u obzir" i dodao da se zvanično još ne kasni i da ima još godinu i nešto da se radovi završe. On je rekao i da nema raskidanja ugovora i da su tačno određeni penali u slučaju kašnjenja.

Do kraja godine očekuje se asfaltiranje šest kilometara saobraćajnice od mosta do Zrenjaninskog puta, koju rade domaći izvođači, tokom sledeće godine gotova petlju kao i radovi od Zrenjaninskog puta do pančevačkog autoputa, kao deo obilaznice oko Beograda.

Počinje i izgradnja dela pristupnih saobraćajnica do "lakat" krivine i dalje povezivanje sa autoputem i obilaznicom oko Beograda. Vrednost projekta izgradnje mosta je oko 260 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track