BEOGRAD: Muž i žena žive sa 110 mačaka!
Foto: Youtube

Briga za mace košta 300.000 dinara mesečno

BEOGRAD: Muž i žena žive sa 110 mačaka!

Beograd -
Sebi sam odvojila jedan mali kutak, ostalo je njihovo. Ne možemo ih sve držati zajedno, pa imamo deo za seniore, juniore, bolesne, a jedan slepi mačor odvojen je od svih, priča Zlata Korjenić

BEOGRAD - Mačka Cici-Mici koju je Beograđanin Dragan Stain čuvao u hodniku zgrade, pa zbog pritužbe komšija umalo dospeo u zatvor, našao je novi dom. Sada će sa još oko 110 mačaka živeti u azilu “Džesika”. U ovom azilu na oko 400 kvadratnih metara, boravi više od 110 mačaka i nekoliko pasa, zajedno sa Zlatom Korjenić, vlasnicom i predsednicom udruženja “Help animals”.

"Pored mene i supruga, u azilu radi devojka plaćena za tri sata dnevno i to za sada možemo da priuštimo. Svakodnevno usisavam, čistim posipe, hranim ih... Uz negu veterinara održavanje je oko 300.000 dinara mesečno. Pomažu nam građani, na sajtu može da se vidi ko koliko novca daje. Hranu za oko pet meseci godišnje dobijamo od Grada", priča vlasnica vile-azila.

"Nema drugog mesta gde bi Cici-Mici mogla da ode. Mesta više nemamo, ni igla da padne. Mesečno primimo oko 90 mejlova i poziva da primimo mačke. Zato smo uveli pravilo da onaj ko želi da nam ostavi životinju, mora da obezbedi sterilizaciju i negu, kao i da udomljavanje plati 50.000 dinara. Mislila sam da je to nemoguća cifra, ali pošto je bilo takvih slučajeva, rešili smo da podignemo na 100.000 dinara", priča ova ljubiteljka životinja dok nam pokazuje deo odvojen za starije mace.

"Sebi sam odvojila jedan mali kutak, ostalo je njihovo. Ne možemo ih sve držati zajedno, pa imamo deo za seniore, juniore, bolesne, a jedan slepi mačor odvojen je od svih", priča ona.

Kao najveći problem Zlata ističe neodgovornost vlasnika životinja koji ne brinu o njihovoj sterilizaciji zbog čega se broj napuštenih životinja iz dana u dan povećava.

http://www.youtube.com/watch?v=4pLLqtNkaRI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja