RUSI SU U BG PODSTANARI ALI KAD HOĆE DA SE SKUĆE BIRAJU OVAJ GRAD U SRBIJI! Evo zašto baš tu odu minimum kuća ili stan nedeljno
Jagodina, Foto: Aleksandar Jovanović

ko su kupci nekretnina u unutrašnjosti

RUSI SU U BG PODSTANARI ALI KAD HOĆE DA SE SKUĆE BIRAJU OVAJ GRAD U SRBIJI! Evo zašto baš tu odu minimum kuća ili stan nedeljno

InfoBiz -

JAGODINA - Aleksandra Šapić iz jedne od lokalnih agencija za nekretnine kaže da brojni Rusi koji dolaze da žive u Srbiji Beograd vide kao odskočnu dasku i dobru destinaciju za početak pa u glavnom gradu većinom iznajmljuju kuće i stanove kao podstanari, ali se retko odlučuju da nešto i kupe.

Međutim, s Jagodinom je potpuno druga priča. Pošto su već došli u Beograd i snašli se u Srbiji, većina Rusa reši da napusti glavni grad i izabere mirniji život u nekom od manjih gradova u Srbiji, a oni koji odluče da kupe nekretninu i skuće se u našoj zemlji u najvećem broju slučajeva biraju upravo Jagodinu i to iz više razloga.

- Odlučuju se i za stanove i za kuće u gradu, ali i za seoska domaćinstva u okolini, a jedan od razloga što izbor pada baš na Jagodinu jeste dobar geografski položaj i to što je blizu i Beograda, i Niša i Kragujevca - kaže Aleksandra koja dodaje da minimum jednom nedeljno u agenciji imaju kupca iz Rusije.

- I to su sigurni kupci, i stanova i kuća - naglašava ona dodajući da Rusi najviše kupuju seoske kuće, ali da su mlađi ruski parovi uglavnom zainteresovani za stanove.

Pritom, papiri moraju biti kristalno čisti da bi uopšte mogli kod nas da kupe nekretninu i uđu u kupoprodajni proces.

Kurir.rs/Infocentrala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track