SRAMOTA: Otkazali fizičko zbog big meka!
Foto: Zorana Jeftić

Reklamiraju „Mekdonalds“ u školi

SRAMOTA: Otkazali fizičko zbog big meka!

Društvo -
Klovn Ronald Mekdonald posetio OŠ „Banović Strahinja“ u Beogradu, a prvaci bili primorani da gledaju njegovu predstavu, umesto da vežbaju i stiču zdrave navike

BEOGRAD - Šta će vam vežbe, bolje uzmite milkšejk.Prvaci OŠ „Banović Strahinja“ s Banovog brda u Beogradu, umesto časa fizičkog vaspitanja, u petak 4. oktobra morali su da prisustvuju gostovanju klovna Ronalda Mekdonalda, maskote čuvenog lanca restorana brze hrane.Roditelji u šoku- Šokirana sam činjenicom da su deca u školi izložena marketingu. Dok ih mi učimo zdravom životu, u školu im dovode maskotu veštačke hrane da ih šarmira i pozove na ponovno druženje. Naravno da će mi dete od sedam godina tražiti da ga vodim kod Ronalda - kaže revoltirana majka jednog prvaka.Ovaj sramni događaj naljutio je mnoge roditelje koji su kontaktirali s našom redakcijom izražavajući svoje razočaranje u obrazovni sistem, koji dozvoljava promociju brze hrane i to na času koji bi trebalo da pomogne deci u sticanju zdravih navika. Oni kažu da im je jasno da deca nisu dobijala hranu, ali je maskota dovoljno prepoznatljiva, pa bi se ovaj događaj mogao okarakterisati kao poziv deci da dođu u „Mekdonalds“.U školi su nam potvrdili da je maskota „Mekdonaldsa“ posetila đake.- Ne znam zašto bi se ova priča širila. To je osmišljeno kao dobrodošlica prvacima, da deci stvorimo prijatno okruženje kako bi im smanjili stres koji donosi polazak u prvi razred - rekla je Divna Dimitrijević, direktorka OŠ „Banović Strahinja“.Duga saradnjaOna dodaje da nije imala nikakvu korist od spornog gostovanja.- Ni škola ni „Mekdonalds“ nikakve pare ne dobijaju za gostovanje klovna, a s njima sarađujemo već 10 godina. Nije mi jasno zašto su se roditelji pobunili - kaže direktorka.

To radimo već 20 godinaU „Mekdonaldsovoj“ službi su nam potvrdili da je klovn Ronald bio u OŠ „Banović Strahinja“.- Klovn Ronald već 20 godina posećuje osnovne škole u Beogradu. Organizacija poseta se odvija na opštinskom nivou, u saradnji lokalnog restorana sa školama u toj opštini. Ovog septembra, Ronald je posetio više od 10 osnovnih škola (među kojima je i OŠ „Banović Strahinja“) kako bi prvacima poželeo srećan polazak u školu. Ovom prilikom deci su, uz odobrenje škole, podeljeni rasporedi časova i zastavice. Ronald u okviru svojih nastupa nikad ne promoviše hranu iz „Mekdonaldsa“, niti deli bilo kakav promotivni materijal - objašnjavaju iz „Mekdonaldsa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track