TRAŽILI 500 EVRA: Srpskim turistima zabranjen ulazak u Rumuniju

Rumuni maltretirali državljane Srbije

TRAŽILI 500 EVRA: Srpskim turistima zabranjen ulazak u Rumuniju

Društvo -
Autobusu nije omogućen ulazak u Rumuniju, pošto su pripadnici pogranične policije utvrdili da putnici nisu imali po 500 evra za ulazak u Rumuniju niti su imali dokaz da na računu u banci imaju ta stredstva

BEOGRAD - Grupi srpskih turista koja je nameravala da se uputi na jednodnevni izlet u Temišvar, u subotu, posle više sati provedenih na granici sa Rumunijom, nije bilo omogućeno da uđu u tu zemlju, posle čega su se vratili kućama, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije (MSP).

Sve se dešavalo prepodne, kada su na granicu doša tri autiobusa sa srpskim turistima, dva su prošla, a treći autobus turističke agencije "Lavli trevel", koji je namenarvao da se uputi na jednodnevni izlet u Temisvar, nije pušten preko granice, navodi MSP.

Autobusu nije omogućen ulazak u Rumuniju, pošto su pripadnici pogranične policije utvrdili da putnici nisu imali po 500 evra za ulazak u Rumuniju niti su imali dokaz da na računu u banci imaju ta stredstva, rečeno je u MSP.

Kako se dodaje, oko podneva je na lice mesta došla i konzulka Srbije u Temišvaru V. Kulinović, koja je sve vreme razgovarala sa pripadnicima pogranične policije, pokušavajući da ih ubedi da puste autobus, ali su oni odbili i u 15.20 autobus on je krenuo nazad u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track