ČAST I SLAVA: Odlikovani srpski mirovnjaci u Libanu

Priznanje Vojsci Srbije

ČAST I SLAVA: Odlikovani srpski mirovnjaci u Libanu

Društvo -
Na vojnoj svečanosti koja je upriličena u bazi UN 7-2 "Migel de Servantes", blizu grada Maržajuna u južnom Libanu, srpskim vojnicima su dodeljena odličja zajedno sa pripadnicima španske i salvadorske vojske

BEOGRAD - Komandant Sektora "Istok" u misiji UN u Libanu, španski brigadni general Fernando Lopez del Pozo odlikovao je danas medaljama Ujedinjenih nacija za revnosnu službu 34 pripadnika srpskog kontingenta.

Kako je saopšteno na sajtu Vojske Srbije, na vojnoj svečanosti koja je upriličena u bazi UN 7-2 "Migel de Servantes", blizu grada Maržajuna u južnom Libanu, srpskim vojnicima su dodeljena odličja zajedno sa pripadnicima španske i salvadorske vojske.

Uz reči zahvalnosti za nesebičan i stručan doprinos tokom šestomesečnog angažovanja na očuvanju mira i bezbednosti u ovom delu Bliskog istoka, general Del Pozo je pripadnicima pešadijskog voda i štabnim oficirima poželeo dobro zdravlje i uspešnu vojničku karijeru.

Početkom novembra, pešadijski vod iz Četvrte brigade Kopnene vojske zameniće četa iz Treće brigade, pa će u misiji Unifil u narednom periodu biti angažovano oko 150 oficira, podoficira i vojnika u okviru svake rotacije, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track