NAPADNUTI DEČAK: Čika je bio strašan i imao je otkopčan šlic!
Foto: Nebojša Mandić

Nova Pazova: Alkoholičari i juče bili ispred OŠ „Sveti Sava“

NAPADNUTI DEČAK: Čika je bio strašan i imao je otkopčan šlic!

Društvo -
Osmogodišnji Miodrag S., koga je prošle nedelje nožem u školskom dvorištu napao lokalni pijanica, kaže da je tad prvi put pomislio da će umreti

NOVA PAZOVA - Nebezbedni uslovi!- Taj opasan čika bio je prljav i izgledao je strašno. Imao je i otkopčan šlic i pocepanu košulju. Držao je nož, i to ne onaj kojim jedemo, već mnogo veći - priča unezvereni osmogodišnjak Miodrag S., učenik prvog razreda Osnovne škole „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi!Dvorište neograđenoDok je prošle nedelje sa svojih nekoliko drugara, pod nadzorom dežurne učiteljice, provodio veliki odmor u školskom dvorištu, dečaka je pojurio pijani muškarac sa sečivom u rukama. Da je situacija i dalje nebezbedna potvrđuje činjenica da su i juče u toku nastave ispred neograđenog dvorišta neometano sedeli lokalni pijanci koji su degustirali pivo.- Marko i ja smo se igrali oko klupe na kojoj je sedeo čika. Video sam da moja drugarica Sara plače, a pošto moram da branim devojčice, prišao sam joj. U tom trenutku me je Marko gurnuo jer je prvi ugledao nož. Okrenuo sam se i video da me je pojurio, pa sam počeo da bežim jer sam pomislio da će me ubiti - navodi uplašeni prvak, koji kaže da je učiteljica u tom trenutku bila ispred ulaza u školu. Kako dodaje, tek je kod kuće mami Ružici ispričao šta mu se desilo.Deca u opasnostiOna navodi da je dečak imao problema sa snom samo prve noći, ali da nije samo to razlog zbog čega se obratila javnosti.- Sva deca su u opasnosti. Pa evo, vidite ovu dvojicu. Piju! A kao da sede u školskom dvorištu jer se ne vidi koja klupa pripada školi, a koja je na trotoaru - objašnjava Ružica i navodi da su nakon incidenta imali razgovore s pedagogom i učiteljicama povodom toga što škola nema dnevnog školskog čuvara, ogradu i obezbeđenje, a učiteljica ne može sama da brine o skoro 200 prvaka, koliko ih je u jednoj smeni.

Opijanje i juče... Ispred škole
Opijanje i juče... Ispred škole

Učiteljica nije videla nož!Strahinja Blagojević, direktor OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ kaže za Kurir da je razgovarao s učiteljicom koja je dežurala tog dana i da mu je ona potvrdila da je videla alkoholičara koji sedi u okviru školskog dvorišta, ali ne i nož.- Primetila ga je zbog neuglednog izgleda i odmah je decu povela ka školi kako ga ne bi gledala. Ona kaže da noža nije bilo i da pijanac nije ganjao dete po dvorištu, a ja nemam razloga da joj ne verujem - navodi on i dodaje da je problem što nemaju školskog policajca, ali da je to situacija u čitavom sremskom okrugu. Tu je i nedostatak ograde na jednom od tri školska dvorišta, što je, kako kaže, pitanje za lokalnu samoupravu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track