POVRATAK NA MESTO ZLOČINA: Osuđeni pedofil želi opet među decu

Beograd pod pritiskom NVO

POVRATAK NA MESTO ZLOČINA: Osuđeni pedofil želi opet među decu

Društvo -
Svi smo zgroženi idejom da čoveka koji je napao devojčicu smestimo u naselje kao što je Kamendin, gde živi oko 150 dece....To nije isto kao krađa bakra ili hrane, jer ugrožava i same socijalno ugrožene u tim naseljima, njih i njihove porodice- poručuju iz gradske uprave

BEOGRAD - Pod pritiskom nevladine organizacije finansirane iz inostranstva, gradske vlasti prinuđene su da osuđenog pedofila, vrate u sredinu prepunu dece!

Naime NVO zahtev da se Rasim C. iako je tek nedavno izašao iz zatvora zbog pokušaja silovanja devojčice (12), u "socijalnom naselju" u Kamendinu opet smesti u ovo ili neko drugo slično naselje...

Istina da Rasim kao socijalni slučaj ispunjava uslove za smeštaj u ovakvom naselju, nadležne službe su ga po odsluženju kazne, razumljivo, smestili u udaljenije naselje gde nema dece...Ali, to Rasima nije zadovoljilo već se žalio navodeći da je invalid te da mu je zbog toga potreban smeštaj bliže centru grada, a samim tim i bliže deci.

NVO koja je njegov pravni zastupnik, presavila je tabak i nastavila pritisak na odgovarajuće resorne službe Grada da se Rasimu (osuđenom pedofilu), pronađe odgovarajući smeštaj.

- Rasim je stanovao u Kamendinu, do 2010. godine kada ga je Policija uhapsila jer je napao i pokušao da siluje 12-godišnju devojčicu iz komšiluka...Takođe pre odlaska u zatvor Rasim nije platio nijedan račun od useljenja tako da smo mu na osnovui toga još pre zatvora dostavili odluku o iseljenju - kažu iz gradskih vlasti i dodaju- Sada smo svi zgroženi idejom da čoveka koji je napao devojčicu smestimo u naselje kao što je Kamendin, gde živi oko 150 dece....To nije isto kao krađa bakra ili hrane, jer ugrožava i same socijalno ugrožene u tim naseljima, njih i njihove porodice- poručuju iz gradske uprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track