Krstić: Neće biti izuzetaka od oporezivanja

Ministar finansija u Vladi Srbije veruje da postoji konsenzus o vladinim merama štednje

Krstić: Neće biti izuzetaka od oporezivanja

Društvo -
Pritisaka ima, ali nažalost izuzetaka ne može da ima. Mi smo u razgovorima sa svim faktorima socijalnog dijaloga u zemlji da bismo stvorili konsenzus za ovakav budžet i ove mere, i mislim da konsenzus postoji, rekao je Krstić

BEOGRAD - Ministar finansija u Vladi Srbije Lazar Krstić izjavio je u subotu da neće biti izuzetaka od oporezivanja plata većih od 60.000 dinara, kao i da veruje da postoji konsenzus o vladinim merama štednje.

"Pritisaka ima, ali nažalost izuzetaka ne može da ima. Mi smo u razgovorima sa svim faktorima socijalnog dijaloga u zemlji da bismo stvorili konsenzus za ovakav budžet i ove mere, i mislim da konsenzus postoji", rekao je Krstić.

On je naveo da u kreiranju budžeta za sledeću godinu nije bilo "političkih pregovora" i da je budžet restriktivan sa rashodne strane, ali i da ima ministarstava koja su dobila više novca, i za primer naveo Ministarstvo kulture i informisanja.

"To nije samo zbog toga što javni servisi prelaze na finansiranje iz budžeta, već je i sam razvoj kulture dobio više nego što je ranije bio slučaj", rekao je ministar finansija.

Na pitanje da li je tokom planiranja budžeta primio sugestije od savetnika Vlade Srbije Dominka Stros-Kana, Krstić je odgovorio da su Stros-Kanovi saveti na duži rok i za "novo poglavlje srpske ekonomije", koje prema njegovim rečima nastupa 2016. ili 2017. godine.

Budžet za sledeću godinu predviđa prihode u vrednosti od 930 milijardi i rashode od 1,114 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track